≫ 

Srpski turista preminuo, još nekoliko njih zaglavljeno na planini u Albaniji: Spasioci krenuli u pomoć

Albanski mediji pišu da nije moguće sletanje helikoptera zbog strmog terena, zbog čega spasioci moraju lično da izvlače turiste

  • 6
Dolina Valbona  albanski Alpi Foto-ilustracija: Profimedia/RODOLFO CONTRERAS/Alamy

Grupa srpskih turista, koja je istraživala mesto poznato kao "vrh otvorenih klisura" u Valjboni na severu Albanije, zaglavljena je, dok je jedan od njih preminuo usled srčanog udara.

Policija je otkrila da je žrtva osoba sa inicijalima G. S, dok su spasioci, zajedno sa medicinskim timom, krenuli na lice mesta.

- Tokom jutra operativna služba Tropoja primila je obaveštenje od srpskog turiste da je tokom istraživanja područja sa grupom turista, jedan od njih G. S. preminuo, najverovatnije od srčanog udara - rekla je policija.

Službe Policijske stanice Tropoja obaveštene su povodom ovog slučaja od strane ostalih turista, a osim te službe u spasavanje su se uključili medicinska ekipa iz Tropoje i Jedinica za potragu i spasavanje sa tzv. Kosova, saopštila je policija, prenosi Albanian daily news.

Albanski mediji pišu da nije moguće sletanje helikoptera zbog strmog terena, zbog čega spasioci moraju lično da izvlače turiste.

Video: Pomahnitali Albanac napao Špance: Skočio na haubu, golim rukama razbio šoferšajbnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    16. jul 2022 | 18:41

    Север Албаније? Јел премионуо од срчаног удара или му је срце извађено ! ?

  • Boze me sacuvaj

    16. jul 2022 | 19:53

    Sta je trazio po Albaniji? Toliko ima lepih mesta po Srbiji i drugih prijateljskih zemalja on dosao u Albanoju.

  • Stipan 024

    17. jul 2022 | 09:35

    Sramotno izveštavanje, niti je turista, niti su zaglavljeni, slika i prilika današnjeg novinarstva. Nažalost čovek je preminuo od srčanog udara što može da se desi svima i svugde. Komentari su tek dno dna, zato nam sve tako i ide. Saučešće porodici preminulog :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA