≫ 

I dalje besne požari u Grčkoj: Zbog vatre prinudno evakuisana još dva sela, oštećene kuće

Temperature su danas dostigle 40 stepeni Celzijusa u nekim delovima Grčke dok se toplotni talas koji je pogodio druge delove Evrope širi na istok

  • 0
Greece Wildfires

Giannis Spyrounis

Grčki vatrogasci bore se i danas, drugi dan zaredom, sa šumskim požarima na ostrvu Lezbos, kao i sa novim požarima koji su buknuli na zapadnom delu poluostrva Peloponez i u severnoj Grčkoj i evakuišu obližnja naselja u jeku toplotnog talasa.

Šumski požar koji je u subotu izbio u planinskim šumama na Lezbosu, ostrvu u Egejskom moru nadomak obala Turske i zapalio objekte u letovalištu Vatera, besni i dalje zbog čega su prinudno evakuisana još dva sela - Vrisa i Stavros, prenosi Rojters.

Novi požar ugrozio je i kuće u Kresteni na zapadnom Peloponezu i primorao vlasti da evakuišu selo Grilos.

- Plamen je opkolio Krestenu, ima izveštaja o oštećenim kućama, potrebna nam je pomoć - rekao je za grčku Otvorenu TV Anastasios Karnaros, član lokalnog gradskog veća.

Temperature su danas dostigle 40 stepeni Celzijusa u nekim delovima Grčke dok se toplotni talas koji je pogodio druge delove Evrope širi na istok.

Meteorolozi predviđaju da će ovaj toplotni talas potrajati do drugog dela naredne.

Video: Užasavajući prizori ogromnih šumskih požara u Kaliforniji: Bukvalno izgleda kao put do pakla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA