≫ 

Zapadni mediji: Pojavio se snimak ruskog vojnika koji kastrira Ukrajinca

Na snimku se, kako navode zapadni mediji, vidi čovek sa crnim šeširom za kojeg se veruje da je ruski vojnik ili dobrovoljac, koji sakati čoveka za kojeg se veruje da je zarobljeni ukrajinski vojnik

Ukrajina vojnik Foto: Shutterstock

10Stravičan video snimak, koji je u četvrtak osvanuo na društvenim mrežema, navodno prikazuje kako ukrajinskog zatvorenika kastriraju ruski vojnici, prenose zapadni mediji.

Verodostojnost snimka zapadni mediji nisu mogli da utvrde, ali navode da je postavljen na proruskom Telegram kanalu, te da je potom počeo da se širi po društvenim medijima. Na snimku se, kako navode, vidi čovek sa crnim šeširom za kojeg se veruje da je ruski vojnik ili dobrovoljac, koji sakati čoveka za kojeg se veruje da je zarobljeni ukrajinski vojnik.

Žrtva na snimku nosi maskirnu uniformu, kakvu nose ukrajninski vojnici. Nesrćenom čoveku su usta zapušena, a ruke vezane, dok bespomoćno leži na podu dok mu čovek u ruskoj uniformi, sa oznakom "Z", skalpelom seče odeću a potom ga kastrira dok na ruskom jeziku psuje.

Na snimku se vidi još najmanje dvojica muškaraca, za koje se takođe veruje da su ruski vojnici. Video je veoma potresan, zbog čega je Telegraf.rs odlučio da ne objavljuje sam snimak.

Ruski vojnici kastriraju ukranske zarobljenike Printskrin: Telegram

Iako nije najjasnije kada je snimak nastao, čini se da je čovek sa šeširom, koji brutalno sakati muškarca, bio i na snimcima koje je u junu emitovao RT.

U tom klipu vojnik se vidi kako nosi snajper dok hod pored hemijske fabrike Azot u Severodonjecku, nakon što su se ukrajinci povukli iz grada.

Snimak je objavljen i na Telegram kanalu RIA Novosti, a ruska novinska agencija identifikovala je muškarca kao pripadnika čečenskog bataljona Akhmat, koji pomažu ruskoj vojsci.


Rusija je zarobila na hiljade vojnika i dobrovoljaca za pet meseci koliko traju sukobi u Ukrajini.

Polovinom maja oko 2.500 ukrajinskih vojnika iz Mariuplja se predalo, a velika većina onih koji su štitili čeličanu Azovstal poslati su u zatvorsku koloniju, koja je udaljena nekih 60 kilometara od grda.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je prikupio informacije o vojnicima i da ih je registrovao kao ratne zatvorenike nakon dok su napuštali čeličanu, kako bi se obezbedio human tretman prema Ženevskim konvencijama. MKCK je takođe rekao Rusiji da mora da odmah da dobije pristup svim ratnim zarobljenicima na svim mestima gde se drže.

Otkako je Kremlj započeo invaziju na Ukrajinu, bilo je nekoliko optužbi za ratne zločine protiv ruskih vojnika. Vlada Vladimira Putina je sve to kategorički demantovala.

Video: Kijev nakon stravičnog napada: Ispaljeno najmanje 10 raketa na grad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    29. jul 2022 | 10:32

    Ruska vojska nije u patikama nego u čizmama. Ovaj na slici je ukrainac, a zapad opet laže i lažno optužuje za nešto što oni rade

  • Bolesna zapadna propaganda

    29. jul 2022 | 10:32

    Nastavlja da širi neistine i mržnju prema Rusiji

  • sen

    29. jul 2022 | 10:49

    Zapad i neki Ukrajinci koriste Gebelsove metode, škola je čudo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA