≫ 

Par sa Havaja decenijama koristio identitete mrtve dece: Isplivala i fotografija na kojoj su u jaknama KGB-a

Kaže se da su Primrouz i Morison "pristali da preuzmu identitet preminule dece rođene u Americi i da su u potpunosti živeli u tim lažno pretpostavljenim identitetima od 1987. godine"

  • 0
Gwynn Darle Morrison and Walter Glenn Primrose Foto: Tanjug/AP/United States District Court District of Hawaii

Bračni par na Havajima optužen je da je navodno decenijama živeo pod identitetom mrtve dece iz Teksasa i zbog zavere protiv vlade, prema zapisnicima saveznog suda.

Federalna velika porota u Honoluluu optužila je Voltera Glena Primrouza i Gvin Darl Morison za zaveru, tešku krađu identiteta i lažne izjave u prijavi i korišćenju pasoša. Očekuje se da će se Morison pojaviti na sudu u utorak, navodi se u sudskom spisu.

U izjavi pod zakletvom se navodi da su 1987. Primrouz i Morison pribavili evidenciju iz matične knjige rođenih u Teksasu za preminule bebe rođene u Americi i da su "nezakonito preuzeli identitet Bobija Edvarda Forta i Džuli Lin Montegju".

Kaže se da su Primrouz i Morison "pristali da preuzmu identitet preminule dece rođene u Americi i da su u potpunosti živeli u tim lažno pretpostavljenim identitetima od 1987. godine", navodi se u izjavi pod zakletvom u tužbi.

Pravi Fort je rođen 1967. i umro je iste godine od gušenja i sahranjen u Teksasu. Prava Montegju se rodila i umrla 1968. i sahranjena je takođe u Teksasu, oko 25 kilometara od mesta na kojem je Fort sahranjen, prenosi CNN.

Savezni tužioci su rekli da imaju i fotografije para u jaknama KGB-a, koje su podneli kako bi im se odbila kaucija.

Gwynn Darle Morrison and Walter Glenn Primrose Foto: Tanjug/AP/United States District Court District of Hawaii

Advokatica Morison Megan Kau rekla je da je njena klijentkinja "šokirana optužbama".

- Ona nema nikakve veze sa Rusijom - rekla je Kau.

Ona je dodala da KGN jakna ne pripada paru.

- Probala je uniformu koja je bila u kući jednog prijatelja i slikali su se u njoj. Ona je rođena i odgajana u SAD i želi da svet zna da nije špijun - istakla je advokatica.

Blizak prijatelj optužene rekao je saveznim agentima da je Morison živela u Rumuniji pre mnogo godina "dok je ta zemlja bila unutar komunističkog bloka". Stejt department nije pronašao nikakav zapis o pasošu na njeno ime koji bi joj omogućio da putuje u inostranstvo, navodi se u zahtevu.

Primrouz se trenutno nalazi u pritvoru američke službe maršala u Federalnom pritvorskom centru u Honoluluu, navodi se u zapisniku sa saslušanja o njegovom pritvoru. Za 8. avgust zakazano je i telefonsko pripremno ročište.

Denis K. Tomas, specijalni agent američkog Stejt departmenta za diplomatsku bezbednosnu službu (DSS), navodi u žalbi/priznanju da su Primrouz i Morison "nezakonito preuzeli identitete preminulih državljana Sjedinjenih Država" da bi podneli zahtev za pasoše SAD, kartice socijalnog osiguranja i lične karte.

Video: Ovi ljudi su prepisivali prazne stanove na svoje ime i posle ih prodavali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA