≫ 

Pretio Entoniju Faučiju, dobio tri godine zatvora

Konali, koji je optužio Faučija za "širenje straha", bio je pod stresom u vezi sa izolacijom njegove majke u staračkom domu tokom pandemije

  • 1
Dr Anthony Fauci, Entoni Fauči

Foto: Tanjug/AP

Američki okružni sudija Paula Ksinis iz Merilenda osudila je danas Tomasa Konalija Mlađeg (56) iz Zapadne Virdžinija na 37 meseci zatvora i još tri godine nadgledanog boravka na slobodi nakon što se u maju izjasnio krivim po optužbi za pretnje Entoniju Faučiju, vodećem američkom stručnjaku za zarazne bolesti, prenosi Rojters.

Konali je Faučiju slao preteće mejlove, a u jednom mejlu zapretio je da će Fauči i njegova porodica biti "izvučeni na ulicu, pretučeni na smrt i zapaljeni", naveli su tužioci.

U sporazumu o priznanju krivice osuđeni je priznao da je slao preteće mejlove Faučiju, nadajući se da će ga zastrašiti i da će time ometati njegove službene dužnosti kao direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, te da će mu se osvetiti zbog njegovog postupanja tokom pandemije.

Konali, koji je optužio Faučija za "širenje straha", bio je pod stresom u vezi sa izolacijom njegove majke u staračkom domu tokom pandemije, napisao je javni branilac u pismu.

Konali, koji je sebe opisao sebe kao informatičkog arhitektu,priznao je istražiteljima da je slao niz pretećih mejlova Faučiju i drugim državnim i federalnim zdravstvenim zvaničnicima sa anonimnog, šifrovanog naloga e-pošte od decembra 2020. do jula 2021.

Video: Sudija, prvo poništio gol, ali je VAR ispravio: Strašna akcija Zvezde, Pešić petom asistirao Ivaniću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. avgust 2022 | 00:02

    TU AMERIMA MORAMO ODATI PROZNANJE -POLICIJA I SUDOVI RADE SVOJ POSAO !!!!! TO MI SE SVIDJA I OVDE KOD SVAJCARACA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA