≫ 

Anatolij Čubajs otpušten iz bolnice na Sardiniji

Dva izvora bliska Čubajsu (67) izjavila su Rojtersu da je on bio na intenzivnoj nezi zbog retkog imunološkog poremećaja

  • 1
Anatolij Čubajs

Foto: Profimedia

Anatolij Čubajs, bivši "kralj" privatizacije postsovjetske Rusije koji je zbog rata u Ukrajini napustio funkciju specijalnog izaslanika Kremlja, otpušten je iz bolnice na Sardiniji nakon medicinskog tretmana.

U izveštaju italijanskog dnevnika Republika, navodi se da je Čubajs verovao da boluje od Gijen-Barovog sindroma, poremećaja imunog sistema koji oštećuje periferni nervni sistem, ali neki mediji i opozicioni aktivisti spekulisali su da je možda bio otrovan.

Dva izvora bliska Čubajsu (67) izjavila su Rojtersu da je on bio na intenzivnoj nezi zbog retkog imunološkog poremećaja.

Rezultati toksikoloških testova još nisu dostupni, ali je Čubajs je reagovao na lečenje "pa su lekari sigurni" da su imali posla sa Gijen-Barovim sindromom, objavio je italijanski dnevnik Republika na svom sajtu.

- On se oseća se bolje - prenela je Republika, dodajući da je Čubajs juče ujutru otpušten iz bolnice Mater Olbija na ostrvu Sardinija.

U tekstu se navodi da je Čubajs izašao iz bolnice bez pomoći i da je otišao u Frankfurt na kliniku za rehabilitaciju.

Video: Britni Griner dovedena na saslušanje: Advokat američke košarkašice pronašao nepravilnosti u procesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA