Zelenski pozvao na snažniji odgovor na "ruski nuklearni teror"

Ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom saopštila je ranije danas da je jedan radnik ranjen u sinoćnjem ruskom granatiranju NE Zaporožje, najveće u Evropi.

  • 25
Volodimir Zelenski, Harkov Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas na snažniji međunarodni odgovor na, kako je rekao, ruski "nuklearni teror" nakon granatiranja nuklearne elektrane (NE) Zaporožje, najveće u Evropi.

Tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, Zelenski je pozvao na uvođenje sankcija ruskoj nuklearnoj industriji i nuklearnom gorivu, napisao je ukrajinski lider na Tviteru, preneo je Rojters.

Ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom saopštila je ranije danas da je jedan radnik ranjen u sinoćnjem ruskom granatiranju NE Zaporožje, najveće u Evropi.

NE u Zaporožju su zauzele ruske snage u početnoj fazi rata, ali njen rad i dalje održavaju ukrajinski tehničari.

Granate su već oštetile dalekovod visokog napona u nuklearnom postrojenju, zbog čega su operateri odlučili da isključe reaktor iako nije otkriveno povećano radioaktivno zračenje.

Video: Kako izgleda granatirana nuklearka u Zaporožju: Evo šta je ostalo posle udara ruske vojske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    7. avgust 2022 | 15:27

    Ocekujem ovih dana poziv od Zelenskog jer izgleda samo jos mene nije zvao....lud.

  • Zelya

    7. avgust 2022 | 14:33

    Brt, dok mu ne iskoci end game na monitoru ovaj pajac nista ne kapira..siroti ukri, upropasti ih nacisto...

  • Namerno

    7. avgust 2022 | 17:19

    On je u mat poziciji I nemoze se izvuci sto znaci da je prisiljen na najgore poteze po svom narodu I zrtvovati sve da bi okrivio Rusiju kao I Do sada , jer licemerje , lazi I neistina koju su prezentirali zapad i ukraina vise nema nikakvog znacaja jer svemu dodje kraj pa I njihovom imperijalizmu koji nemoze opstati na lazima jer I njihov narod je sit pirateriji koja vise nemoze od umora da se probija kroz nemoguce, zapad treba I mora umreti I nestati jer je I bogu doslo Do kraja. Europa mora da nestane a Nemci prvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA