Voda u jezeru krenula da se povlači, pa sve češće pronalaze ljudske ostatke: Postoji više teorija o telima

Ovo je četvrti put od maja da se pronalaze ljudski ostaci u jezeru Mid

  • 1
Jezero Mid, Kalifornija, presušilo, Mead lake Foto: Tanjug/AP

Još ljudskih ostataka otkriveno je nakon što je nastavila da se povlači voda na jezeru Mid u SAD, saopštili su zvaničnici u subotu.

Ovo je četvrti put da su ljudski ostaci pronađeni na području jezera od maja.

Ovog puta su čuvari parka u subotu ujutru dobili poziv da je pronađen skelet. Ubrzo su na lice mesta stigli i ronioci iz jedinice u Las Vegasu, koji su pomogli da se ostaci izvuku na obalu.

Pozvan je i patolog, da utvrdi uzrok smrti.

Ostaci najmanje tri tela su ranije pronađena na jezeru, gde je nivo vode pao na neviđeno niske nivoe usred nemilosrdne vodene krize na Zapadu. Ranije otkriveni ostaci, uključujući telo koje je pronađeno u korodiranom buretu sa ranom od vatrenog oružja, bili su u poodmaklim fazama raspadanja i stoga ih je teško izdvojiti DNK, rekli su zvaničnici. Telo u buretu pronađeno je 1. maja.

Veruje se da je upitanju osoba koja je ubijena polovinom sedamdesetih ili početkom 80-ih.

Ostaci drugog tela pronađena su 7. maja, i veruje se da je u pitanju osoba starosti između 23 i 37 godina. Nije jasno kako je osoba umrla. Oba tela i dalje imaju delove tkiva, tako da se i dalje rade analize.

Delovi trećeg tela pronađena su 25. jula i inspektori i dalje sprovode istragu.

Nije poznato koliko su tela bila u jezeru. Odeljenja za ubistva u Las Vegasu trenutno sprovodi istrage, rečeno je za CNN.

Jezero se prostire na granici Nevade i Arizone. Dok su mračna otkrića u jezeru iz kojeg se voda povlači stvorila teorije o umešanosti mafije, zvaničnici kažu su to "puke spekulacije" u ovom trenutku istrage.

Portparol Službe nacionalnog parka dao je jedno moguće objašnjenje za posmrtne ostatke, a to je da je moguće da pripadaju ljudima koji su se ranije udavili u jezeru kada je vodostaj bio visok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Sumska

    7. avgust 2022 | 19:29

    Jaka stvar,kod nas to svako ima u dvoristu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA