≫ 

Lidija priznala da je ubila troje unučadi i ćerku invalida: Stavila otrov u čorbu, mali Mihajlo brzo izdahnuo

Dvoje dece je preminulo nedugo nakon večere, dok su sedmogodišnji dečak i njegova tetka, koja je bolovala od cerebralne paralize, preminuli u bolnici

  • 2

Lidija Viktorovna Širajeva (49) iz Rusije priznala je da je ubila svoje troje unučadi i ćerku invalida tako što je otrovala njihovu hranu.

Deca i mlada žena preminuli su u decembru prošle godine u regionu Saratov, a baba je priznala da im je ranije servirala otrovnu hranu.

U prvi mah se verovalo da su žrtve preminule od trovanja insekticidom, ali je na kraju Lidija priznala ubistvo.

- Znala sam da muž u kolima drži otrov i počela sam 11. decembra da kuvam večeru. Pitala sam decu šta im se jede, rekli su kremastu čorbu. Evo, u ovom loncu sam kuvala čorbu, mleko sam uzela iz frižidera, rezanci su bili u špajzu. Posolila sam sve - navodno je rekla Lidija inspektorima.

Lidija je rekla da je čorbu ostavila da se hladi, a kada niko nije gledao, otišla je do automobila svog supruga i uzela otrov koji je potom stavila u tanjire deci i ćerki.

- Sve sam ih nahranila - rekla je baba.

Trogodišnji Mihajlo i Margarita (5) ubrzo su preminuli, dok je sedmogodišnji dečak, čije ime nije otkriveno, preminuo kasnije u bolnici.

U bolnici je preminula i ćerka (23), tetka stradale dece, koja je bolovala od cerebralne paralize.

Otac mališana Aleksandar Širajev (27), rekao je da ne veruje da je njegova majka mogla da počini ovako stravičan zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, Lidiji je muž preminuo nekoliko meseci pre nego što je počinila ubistvo.

Video: Ribolovac krenuo na reku Rašku i ugledao gomilu uginule ribe: Raška je odavno mrtva reka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA