Detalji o misterioznoj smrti sestara u Sidneju: Jedna bila gej, druga pobegla iz braka?

Prema izvoru iz porodice, jedna sestra je aplicirala za vizu zbog toga jer je lezbijka, a druga na osnovu toga što je ateista

  • 2
Asra Abdullah Alsehli and Amaal Abdullah Alsehli Foto: Facebook/NSW Police Force

Dve sestre koje su pronađene mrtve u njihovom stanu u Sidneju pre dva meseca su navodno bile zabrinute da ih je prati privatni detektiv i da je njihov zahtev za posebnu vizu, koja ih štiti kao azilante, odbijen.

Asra Abdulah Alsehli (24) i Amal Abdulah Alsehli (23) preselile su se u Australiju iz Saudijske Arabije 2017. godine, a njihova tela pronađena su u odvojenim sobama 7. juna ove godine.

Vlasti veruju da su tad bile mrtve duže od mesec dana, a tražile su azil u Australiji.

Njihov uzrok smrti je i dalje misterija, prenosi News.com.au.

Osoba koja je upoznata sa slučajem rekla je za ABC da su sestre mislile da ih privatni detektiv prati, dok je upravnik njihove stambene zgrade rekao da su izrazili zabrinutost zbog toga što je neko petljao u njihovu narudžbinu hrane.

Australijski mediji su otkrili u utorak da je sestrama odbijen zahtev za posebnu vizu, koja ih štiti kao azilante.

Prema izvoru iz porodice, jedna sestra je aplicirala za vizu zbog toga jer je lezbijka, a druga na osnovu toga što je ateista.

Postoje i tvrdnje da je jedna od sestara pobegla iz braka u koji je bila primorana da uđe.

Guardian je prijavio da su sestre u januaru bile na kvir događaju samo za devojke, gde su rekle učesnicima da gej žene žive u strahu u Saudijskoj Arabiji.

ABC’s Background Briefing je u nedelju otkrio da su u stanu pronađene "ogrlice sa raspećem", komšije su primetile "stranca" kako se šeta u predvorju, a sestre su bile zabrinute da je njihova hrana za poneti "promenjena".

Majkl Bejrd, upravnik zgrade u kojoj su živele od novembra prošle godine, rekao je da je dobio mejl od sestara rano ujutru 26. januara.

- Bukvalno su me pitale da li smo videli nešto sumnjivo na kamerama - rekao je on.

Tvrdile su da su videle osobe kako vreba između parkiranog kombija i automobila, ali to nije bilo u dometu kamera.

- Devojke su bile veoma uplašene, a mi nismo sigurni da li su se plašile nekoga ili nečega - rekao je on.

On je u martu pozvao policiju da ih proveri nakon što ga je pozvao vodoinstalater koji je otklonio curenje u stanu i rekao da nešto nije u redu, da žene nisu progovorile ni reč dok je bio tamo i da su izgledale uplašeno.

Bejrd je rekao da su sestre rekle policiji da su dobro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA