≫ 

Sestra Kim Džong Una otkrila nešto o bratu zbog čega su ljudi počeli da plaču: Nadrealan snimak iz Pjongjanga

Severnokorejska televizija prvi put je emitovala snimak i audio Kim Jo Džong, sestre lidera zemlje, u kojem drži govor

  • 4
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un proglasio je juče "pobedu" svoje zemlje nad pandemijom korona virusa, posle skoro dve nedelje tokom kojih nije prijavljen nijedan pacijent sa temperaturom. Njegova sestra je tokom govora otkrila nešto što je izazvalo suze kod prisutnih.

Severnokorejska televizija prvi put je emitovala snimak i audio Kim Jo Džong, sestre lidera zemlje, u kojem drži govor.

Na snimku se vidi kako publika plače dok ona govori da je Kim Džong Un imao temperaturu tokom epidemije kovida-19.

Kim Jo Džong je rekla da njen brat, "iako je bio teško bolestan, nije mirovao ni na trenutak" jer je "mislio na one o kojima je trebalo brinuti".

Ona je optužila Južnu Koreju da je izazvala epidemiju bacanjem propagandnih letaka sa SARS-CoV-2 u zemlju.

Takve propagandne kampanje su zvanično zabranjene 2020. godine, ali je liderova sestra optužila vladu novog konzervativnog predsednika Južne Koreje za planove da je ukine, nazivajući je "glavnim neprijateljem Pjongjanga". Ona je zapretila da će južnokorejska vlada biti "zbrisana smrtonosnim merama odmazde".

Da podsetimo, Kim Džong Un je naredio ukidanje maksimalnih mera za sprečavanje širenja pandemije koje je uveo u maju, dodajući da njegova zemlja mora da održava "čeličnu barijeru" protiv epidemije i "intenzivira rad" na suzbijanju, do kraja globalne zdravstvene krize, navodi državna novinska agencija KCNA.

Šef države je, govoreći na sastanku sa zdravstvenim radnicima i naučnicima, izrazio zadovoljstvo "pobedom" nad pandemijom, "istorijskim događajem koji još jednom pokazuje svetu veličinu naše države, nesalomivu istrajnost našeg naroda i naše nacionalne običaje", prema KCNA.

Video: Kim Džong Un nosi mrtvački kovčeg, jedini je bez maske, a kovid hara: Snimak o kom bruji planeta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    11. avgust 2022 | 13:20

    Šta radi ispiranje mozga. Kao kod nas što rade rialiti §¦¿~™©€

  • panić

    11. avgust 2022 | 12:39

    uopšte nije bilo korone nego dogovor da se prihvati korona a zauzvrat dobiće pare od SZO i oboje imaju korist a ovo drugo Kim moguće da je bio blaže prehladjen a za plakanje to je tačno morali su svi plakati inače slede teške kazne koga kamera uhvati da se ne ponaša kako im je rečeno

  • Kata

    11. avgust 2022 | 15:12

    Aj čik ne plači ako smeš. Mučeni ljudi... Molim da ne prenosite ovakve vesti. Moglo bi isto i od nas da počne da se očekuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA