≫ 

Državni tužilac lično odobrio odluku o pretresu: FBI pretražio Trampovo imanje

Ministarstvo pravde je zatražilo od suda da otpečati nalog za pretres koji je podnet u okviru istrage zbog "značajnog javnog interesa"

  • 0
Donald Tramp, FBI Foto: Tanjug/AP

Američki državni tužilac Merik Garland potvrdio je danas da su federalni agenti pretražili imanje bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Floridi, kako bi ispitali da li je nezakonito uklonio zapise iz Bele kuće dok je odlazio sa funkcije.

Garland je rekao da je lično odobrio odluku o pretresu Trampove kuće, piše Rojters, prenosi Tanjug.

Takođe je naveo da je Ministarstvo pravde zatražilo od suda da otpečati nalog za pretres koji je podnet u okviru istrage zbog "značajnog javnog interesa".

Tramp: Moji advokati u potpunosti sarađuju

Bivši američki predsednik izjavio je da njegovi advokati i pravni zastupnici "u potpunosti sarađuju" nakon što je američki savezni tužilac objavio saopštenje u kom potvrđuje da je pre tri dana FBI pretražio Trampovo imanje.

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je u utorak da su agenti FBI izveli raciju na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi i obili sef.

Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja, preneo je Gardijan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA