≫ 

"Videla sam njeno razneto telo": Irina se seća svakog trenutka kad je njenu ćerku ubila raketa

Kako tvrde Ukrajinci, u napadu je poginulo najmanje 23 ljudi, uključujući troje dece, dok je više od 100 ranjeno

  • 13

Irina Dmitrieva, koja je izgubila ćerku Lizu (4) tokom napada na ukrajinski grad Vinica, otkrila je srceparajuće detalje tragedije.

Prvi put od užasnog dana, posetila je mesto gde je njena ćerka izgubila život.

Irina je na Instagram stranici objavila fotografiju sa ćerkicom i do detalja opisala šta se dogodilo.

Kako je rekla, pamti svaki trenutak tragedije.

- Posle operacije sam izgubila pamćenje, nisam znala gde se nalazim i zašto je moje telo u zavojima. Razmišljala sam gde je Liza, zašto nije sa mnom. Verovala sam da je moja ćerka i dalje živa, jer ovo ne može biti, nije moje dete, ja bih mogla da umrem, ne bi trebalo da bude ovako... Pogledala sam svoje povrede i shvatila da ipak ovo nije bio san... Svaka sekunda se reprodukovala u mom sećanju - napisala je Dmitrieva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Я мама янгола💕 (@l.i.z.i.love)

Ubrzo joj se pamćenje vratilo.

- Sećam se svakog trenutka tog dana. Sećam se kako sam čula jaku tutnjavu, mislila sam da to definitivno nije avion. Liza i ja smo podigle glave u isto vreme, raketa je letela iznad nas - iznenađujuće velika. Izgledalo je kao da je nekoliko metara iznad moje glave, kako pada prema Domu oficira, stajala sam leđima okrenuta njemu, mislila sam da ću sa sobom pokriti dete... Nije bilo ni sekunde, nego mnogo manje. Držala sam kolica sa Lizom jako čvrsto, pognuta, njena glava je bila ka mojoj. Dalje se čula jaka eksplozija i drhtanje zemlje - rekla je Irina.

Prema njenim rečima, uopšte nije osećala bol, a svuda okolo je bila mrtva tišina.

- Svuda je bio crni dim, ništa nisam videla. Nisam čula drugu eksploziju, nisam čula alarme na vozilima, ništa. Onda sam videla moju voljenu ćerku, njeno razneto telo... Trčala sam nekoliko minuta, tražila ljude da mi pomognu da je izvučem iz kolica. Sela je i počela da vrišti. Tada je osetila jak bol i videla krv kako se sliva na zemlju, počela je da se guši. Mozak je odbijao da veruje... Ova strašna slika se vrti pred mojim očima iznova i iznova. Ruski teroristi, ova stvorenja, ubili su moje dete, podigli ruku na svetinju. Koliko još dokaza svetu treba da zaustavi masakre ukrajinskog naroda? Više od 360 ubijenih i silovanih anđela - napisala je očajna majka.

Do napada na grad Vinica došlo je 14. jula, a veliki broj civila je poginuo. Među njima je troje dece: Liza i dva dečaka.

Ranije je objavljeno da je majka četvorogodišnju Lizu vodila na časove, kada je počeo raketni napad. Nakon granatiranja, na putu su ostala krvava kolica za bebe. Ukrajinska vojska je pronašla telo devojčice.

Dok je Ukrajina optužila Rusiju za napad u kojem je poginula i Liza, Moskva od početka sukoba negira da gađa civile.

Video: Ovako je krenula havarija u Kremenčuku: Let rakete i eksplozija snimljeni iz najjasnijeg ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. avgust 2022 | 09:46

    RUSKU DECU NIKO NEVIDI I MLADEZ KOJA GINE !!!!

  • Negotinac

    13. avgust 2022 | 06:51

    Ovo je samo tragično. Srbija je ovo prošla. Ukrajina sad prolazi. A Donbas zadnjih 8 godina. Pogledajte na guglu ili vikipediji aleja anđela.

  • Zlatko

    13. avgust 2022 | 06:49

    Rat je u ratu se gine nato fasisti ratuju do posljednjeg ukrsjinca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA