Politička bomba iz Amerike: Bajden se neće kandidovati 2024, tvrdi kongresmenka Maloni

Ona je ovo rekla za Njujork Tajms

  • 20
Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Kongresmenka Kerolin Maloni, koja u Predstavničkom domu Kongresa SAD predstavlja delove Njujorka od 1993. godine, rekla je u intevjuu za Njujork Tajms da se aktuelni predsednik Džo Bajden neće kandidovati ponovo na izborima za predsednika SAD 2024. godine. 

Tokom razgovora koji je prethodio pitanju o Bajdenu, 76-godišnja kongresmenka je izgledala zbunjeno. "Treba li da postoji ograničenje broja mandata za članove Kongresa", upitala ju je članica uređivačkog kolegijuma Njujork Tajmsa Elenor Rendolf.

"Ne", odgovorila je Maloni.

"Treba li da postoji starosno ograničenje za članove Kongresa", upitala je Rendolf.

"Članovi Kongresa imaju limit, taj limit se zovu izbori svake dve godine", rekla je Maloni, odgovarajući na prethodno pitanje.

Razgovor o Bajdenu počeo je kad je Rendolfova pitala Meloni da li bi Bajden trebalo da se kandiduje za drugi mandat.

"Off the record, on se neće ponovo kandidovati", rekla je Meloni, ali nije objasnila kako zna da Bajden neće istaći kandidaturu za drugi mandat 2024. godine.

"Nećemo "off the record", hajde zvanično", insistirala je novinarka Džjoti Totam. Prema novinarskoj etici, pravilo je da izvor ne može unilateralno tražiti da njegova izjava bude "off the record" - s tim se mora složiti i novinar.

"Zvanično? Ne, on ne bi trebalo da se kandiduje ponovo", odgovorila je Meloni na insistiranje Totamove.

(Telegraf/The Week)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA