Srpkinja iz autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj objasnila kako je došlo do nesreće

U autobusu je bilo 49 ljudi, od toga veliki broj dece * Hospitalizovano je 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina

  • 4

Jedna od putnica iz autobusa sa državljanima Srbije koji se prevrnuo kod Stare Zagore u Bugarskoj za BTV je svedočila o uzroku nesreće na auto-putu u Bugarskoj. U autobusu je bilo 49 ljudi.

- Krenuli smo iz Sunčanog Brega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozač je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželo da sedne napred jer se zagrcnuo i hteo je da se iskašlje. Vozač je hteo da mu spusti sedište jer nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti tako je skrenuo sa puta - rekla je jedan putnica iz autobusa za BTV.

Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da je u momentu nesreće kolovoz bio mokar.

Očevidac u automobilu koji je putovao iza autobusa rekao je za BG-voice da je video kako vozilo izlazi iz trake pre nego što se okrenuo. Portal navodi da u nesreći i prevrtanju nije učestvovalo drugo vozilo.

Autobus šabačkih registarskih tablica sa 48 putnika, među kojima je veliki broj dece, prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija 216 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore. Prema nezvaničnim informacijama, hospitalizovano je 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina. Među njima je i osmoro teže povređenih.

Video: Izjava putnice iz prevrnutog autobusa sa srpskom decom: Vozač nije zaspao za volanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !

    15. avgust 2022 | 05:39

    Vozace treba staviti u boks da nemaju kontakt sa ljudima jer su ljudi cudo samo srecu paznju na sebe

  • Mihailović

    15. avgust 2022 | 06:23

    Vozač vozi i spušta sedište putniku, kakva tragična glupost...kakvo sedište kod vozača? Zabranjeno korištenje mobilnog dok vozi, a on spušta sedište putniku. Još gore. STRAŠNO!

  • mesa

    15. avgust 2022 | 07:46

    Rekla kazala I zavrsena istraga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA