Određen pritvor vozaču autobusa sa srpskom decom koji se prevrnuo u Bugarskoj: Dvoje dece prebačeno u Sofiju

Kasno sinoć autobus je sklonjen sa mesta nesreće, ali saobraćaj na tom delu puta još uvek nije prohodan

  • 2

Vozaču srpskog autobusa šabačke registracije sa 49 dece, srpskih državljana, koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću

u Bugarskoj, na auto-putu Trakija određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je bugarska policija.

U autobusu je bilo 38 dece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspeli da iz prevrnutog vozila izađu kroz prozore koje su morali da razbiju.

Vozač je zadobio prelom ruke, a testiran je i na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Kasno sinoć autobus je sklonjen sa mesta nesreće, ali saobraćaj na tom delu puta još uvek nije prohodan.

- Kolege su odmah izašle na lice mesta. Utvrđeno je da se radi o slupanom automobilu srpskih registarskih oznaka u kom je bilo 48 državljana Srbihje. Pod nerazjašnjenim okolnostima vozilo je skrenulo sa puta u jarak. Prema prvim informacijama u Urgentnom centru pregledano je 28 putnika, od kojih je 14 zadržano na lečenju. Troje dece su u teškom stanju - saopšteno je iz policije.

Video: Bolnica u koju su smeštena deca iz Srbije koja su povređena u prevrtanju autobusa u Bugarskoj

Jedno dete u kritičnom stanju

Ministar zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gde su primljeni povređeni u teškoj nesreći na autoputu "Trakija", gde je primljeno devetoro dece i dvoje odraslih iz Srbije. Medžidijev je izvestio o njihovom stanju.

- Jedno dete je u kritičnijem stanju. Trenutno se sprovode mere reanimacije, ali je hemodinamski stabilan. Pratićemo ga i uraditi transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra - rekao je on, a prenosi bugarska NOVA.

Dete ima 11 godina i 3 preloma karlice i kuka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je sinoć za Sofiju, kako bi obišao naše državljane povređene u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Bugarskoj.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu zdravlja, Lončar je u Sofiju krenuo kako bi se na licu mesta upoznao sa stanjem i stepenom povreda svih naših građana koji su se nalazili u autobusu, i kako bi se dogovorio sa bugarskim kolegama o daljim koracima u njihovom lečenju, te razmotrio da li je potrebna dodatna pomoć povređenima.

Video: Izjava putnice iz prevrnutog autobusa sa srpskom decom: Vozač nije zaspao za volanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čest putnik

    15. avgust 2022 | 08:16

    Treba propisno kazniti i osobu koja je zahtevala da sedne do vozača i ometala ga u poslu. Obično u autobusima stoji upozorenje da je razgovor sa vozačem strogo zabranjen!. Ta osoba je krivac podjednako kao i vozač koji je stavio emociju ispred profesije na žalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA