≫ 

Posle odmora u Sloveniji i Grčkoj, Bodžo pakuje kofere: Do imenovanja naslednika još 3 nedelje

Boris Džonson je početkom jula podneo ostavku na mesto lidera Konzervativne partije, ali je odlučio da će ostati na funkciji premijera do izbora novog lidera stranke

  • 0
Boris Džonson, selidba

Foto: Profimedia

Odlazeći britanski premijer Boris Džonson ubrzano se sprema da napusti funkciju, sudeći prema kamionima za selidbu i spakovanim kartonskim kutijama ispred Dauning strita 10.

Tri nedelje pre imenovanja naslednika Borisa Džonsona, kamioni za selidbu već su primećeni u Dauning stritu 10 - ispred zvanične rezidencije i kancelarije britanskog premijera, navodi Rojters.

Dok deo javnosti kritikuje Džonsona zbog dugog odsustva u vreme kada se zemlja suočava sa sve većom recesijom i teškom sušom, Džonson je u nedelju primećen u jednom supermarketu, u blizini Atine.

Pre Grčke, odlazeći britanski premijer je sa suprugom bio na odmoru i u Sloveniji, pa su ih meštani u Jezerskom videli kako voze bicikl i šetaju, prenosi RTS.

Boris Džonson je početkom jula podneo ostavku na mesto lidera Konzervativne partije, ali je odlučio da će ostati na funkciji premijera do izbor novog lidera stranke.

Konačni rezultati unutarpartijskih izbora i ime Džonsonovog naslednika biće poznati 5. septembra.

Među osam kandidata, koliko ih je bilo na početku trke za Džonsonovog naslednika, glasovima torijevskih poslanika, u finalni krug izbora plasirali su se britanski ministar finansija Riši Sunak i ministarka inostranih poslova Liz Tras.

Nakon niza okupljanja širom zemlje tokom leta, kada su dva najjača kandidata iznela svoje planove, članovi stranke će glasanjem putem pošte izabrati pobednika.

Dok Sunak obećava fiskalnu opreznost, Tras je predložila momentalno smanjenje poreza na zarade i poreza u privredi.

Video: Misteriozni posetilac sedišta britanske vlade, i novinari su morali da se nasmeju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA