≫ 

Bivši komandant NATO progovorio o Putinu: "Zna da je napravio veliku grešku u Ukrajini, ali to neće da prizna"

Prema izveštajima Pentagonu, Rusija je od početka sukoba u Ukrajini navodno pretrpela čak 80.000 žrtava

  • 68
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Bivši komandant NATO Džejms Stavridis rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin verovatno žali zbog rata u Ukrajini, ali da to nikada neće da prizna.

Stavridis, koji je bio vrhovni komandant NATO-a u Evropi od 2009. do 2013. godine upitan je tokom gostovanja u jednoj emisiji da li je Putin znao da je rat u Ukrajini greška.

- Mislim da u mračnim, tihim satima u dva sata ujutru, kada se probudi, shvati da je pogrešio. Javno, to neće nikada da prizna - rekao je on.

On je dodao da će "Putin zadržati uverenje da Ukrajinom upravljaju neonacisti i da ga je NATO primorao na sukob, umesto da prizna da je sam pokrenuo napad".

- Putin zna da je odgovoran za rat, sankcije i vojno odbijanje. Mislim da on to zna u srcu, nikada to neće priznati javno - rekao je on, prenosi Business Insider.

Prema izveštajima Pentagonu, Rusija je od početka sukoba u Ukrajini navodno pretrpela čak 80.000 žrtava. Stavridis je u intervjuu rekao da je taj broj oko 70.000 u šta ubraja i poginule i ranjene.

Njegovi komentari usledili su nakon što su izveštaji istakli naizgled očajnu taktiku Rusije da popuni svoje redove, uključujući nuđenje slobode zatvorenicima koji se regrutuju, kao i značajne novčane bonuse za ostale dobrovoljce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    16. avgust 2022 | 15:08

    Ja ne mogu da verujem da vama neko veruje....naj veći svetski licemeri NATO Zelenski neki dan kaže 49550 a ovaj danas 80000 pa više ne znate šta lažete...još ostalo da kažete da je Ukrajina uzela i Krim e bolesnici....

  • Nikolas

    16. avgust 2022 | 14:55

    NATO JE POCEO KRVAVI RAT PROTIV RUSIJE U UKRAJINI KOJI SE MOZE ZAVRSITI APOKALIPSOM !!!!

  • A

    16. avgust 2022 | 15:14

    Šta vi znahte a nikad nećete da proznate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA