≫ 

Nemački vozač, koji je ubio petoro u Triru, osuđen na doživotnu kaznu zatvora

U napadu u decembru 2020. ubijena je devetonedeljna beba, njen 45-godišnji otac i tri žene starosti između 25 i 73 godine

  • 0
Nemačka Trir Foto: Tanjug/AP

Nemac, koji se automobilom zabio u pešake u gradu Triru, ubivši pri tome pet osoba, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

U napadu u decembru 2020. godine, ubijena je devetonedeljna beba, njen 45-godišnji otac i tri žene starosti između 25 i 73 godine. Nekoliko drugih je povređeno.

Berndu V, sada 52-godišnjaku, koji je pio pre ovog incidenta, takođe je naređeno da se podvrgne psihijatrijskom lečenju.

Brat jedne od žrtava rekao je da mu je "laknulo" što je suđenje završeno.

- Spavaće ili u zatvoru ili na psihijatrijskom odeljenju - rekao je Volfgang Hilsemer novinskoj agenciji Rojters, misleći na ubicu svoje sestre. On je dodao da mu je drago da je "ovakav ishod".

Lokalni mediji preneli su da je V, čije prezime ne može da se otkrije po nemačkim zakonima o privatnosti, osuđen za pet tačaka za ubistvo i 18 za pokušaj ubistva.

Izveštaj psihijatra, predstavljen na suđenju, sugeriše da je patio od paranoidne šizofrenije, navodi nemačka televizija DW.

Njegov advokat je rekao da razmišlja da li da se žali na kaznu.

Nemačka policija je saopštila da je u vreme napada verovala da je bio nameran, ali da nije radila na pretpostavci da je politički ili verski motivisan.

Tokom ovog incidenta, koji je počeo oko 13:45 po lokalnom vremenu, 1. decembra, osumnjičeni je vozio ceo kilometar "udarajući nasumice ljude na putu" pre nego što ga je zaustavio policijski auto, rekao je sledećeg dana portparol policije Trira, Karl-Peter Johem.

Stanovnici Trira, grada sa oko 110.000 stanovnika u zapadnoj Nemačkoj, ostali su šokirani. Božićna pijaca koja se obično održava u toj oblasti otkazana je zbog pandemije kovid-19, ali su prodavnice bile otvorene.

Slučaj je podsetio na napad u Berlinu 2016. godine kada je oteti kamion uleteo u božićnu pijacu, pri čemu je poginulo 12 ljudi, a na desetine povređeno.

Video: Policija odvodi u stanicu osumnjičenog za masakr u Nemačkoj: Nose ga kao krpu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA