≫ 

Malu Emu našli mrtvu u krevetu, držala je plišanu igračku: Majka priznala da ju je ubila na spavanju

Majka ubila ćerku zbog spora oko starateljstva

  • 0
Bottrop suđenje majci za pokušaj ubistva ćerke Foto: Profimedia/David Young/AFP

Nemica Larisa H. (46) priznala je danas na sudu da je na spavanju ubila svoju šestogodišnju ćerku Ema, a motiv je, kako veruje tužilaštvo, bio spor sa bivšim suprugom oko starateljstva.

Na suđenju u Okružnom sudu u Esenu optužena nije bila u stanju da javno govori o zločinu, a njen advokat Zigmund Beneken rekao je da je sama šokirana zbog ovog strašnog čina i da ne može sebi da objasni kako je došlo do toga kao i da pati od teškog psihičkog poremećaja.

Ipak, tužilaštvo ne smatra da je okrivljena, inače socijalna radnica po zanimanju, u trenutku kada je ubila svoju ćerku bila u stanju neuračunljivosti. Zbog toga je optužena za ubistvo iz niskih pobuda. Motiv je očigledno bio spor oko starateljstva, prenosi nemački tabloid BILD.

Prema optužnici, Larisa H. je u noći 28. januara, najpre krišom ćerki dala tabletu za spavanje, a zatim pokušala dete da udavi u kadi. Potom je devojčicu stavila u krevet i izbola je kuhinjskim nožem triput u vrat.

Javni tužilac rekao je da je optužena bila uverena da niko sem nje nema pravo na blizak kontakt sa njenom ćerkom.

- Postupala je vođena idejom da ako ona ne može da ima ćerku samo za sebe, onda tu prednost ne treba da ima ni otac deteta - rekla je tužiteljka Elisa Ferih.

Otac je na sudu rekao da je imao probleme u vezi sa optuženom, ali da je zbog Eme to trpeo. Odnos je prekinuo kada je njegova žena tvrdila da je fizički napao nju i ćerku, nakon čega je, kako kaže, uvek nastojala da ga spreči da viđa ćerku.

Dan pre ubistva, sud je dodelio ocu pravo da viđa dete skoro svakog drugog dana.

Sledeće jutro Martin H. je trebalo da uzme Emu iz škole i sa ćerkom provede vikend. Ipak, učiteljica ga je pozvala, zabrinuta što Ema nije došla u školu, ispričao je njegov advokat.

Policija je pronašla na podu nagu majku, krvavu pošto je sebi nanela povrede koje nisu bile opasne po život.

Ema je ležala mrtva u svom krevetu, a prema informacijama nemačkog lista, u naručju je držala plišanu macu.

Lekar hitne pomoći Mihael T. ispričao je da su vatrogasci morali da razbiju vrata, nakon čega su u stan uleteli policajci vičući - gde je malena?

Dete je, prema rečima lekara, ležalo nepomično u krevetu, držeči plišanu igračku.

- Izgledalo je kao da spava. Kad sam je uhvatio, odmah sam znao da je mrtva. Telo je bilo hladno i kruto. Video sam lokvu krvi, ubod u vrat. Ništa nisam mogao da učinim - ispričao je doktor.

Nasuprot tome, majka je bila u svesnom stanju, a krv joj se na rukama već osušila.

Majci koja je ubila dete preti doživotan zatvor ili boravak u psihijatrijskoj klinici. Presuda će biti izrečena 30. septembra.

Video: Ubistvo u gej klubu u Oslu: Dvoje ljudi izgubilo život, 14 ranjeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA