„Lovstvo i priroda 2022“: Danas počinje međunarodni Sajam lova u Njitri

U ovom slovačkom gradu od 18. do 21. avgusta održava se tradicionalna manifestacija posvećena lovu i ribolovu, a našu zemlju će predstavljati delegacija Lovačkog saveza Vojvodine

  • 0
Ovo su neke od najlepših fotografija Jaroslava Papa Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako javlja portal Srbijalov, u slovačkom gradu Njitra, od 18. do 21. avgusta održava se tradicionalni međunarodni Sajam lovstva pod nazivom „Lovstvo i priroda 2022“. Ova sajamska manifestacija je od izuzetne regionalne važnosti, jer je posvećena lovstvu centralne i jugoistočne Evrope kojem geografski pripada i Srbija. Organizator manifestacije je Lovačka komora Slovačke, koju predstavlja Imrih Šuba, ujedno i jedan od potpredsednika CIC, svetske lovačke asocijacije.

Osim prezentacije lovačkih trofeja i svega što je u vezi sa lovstvom zemalja učesnica, na Sajmu će biti održana stručna predavanja, izlaganja i diskusije u vezi sa problematikom održivog lovnog gazdovanja. Planirano je stručno predavanje inž. Milenka Zeremskog sa temom „Šteta u poljoprivredi i problematike gazdovanja sa divljom svinjom“, a prezentator će biti Sanja Momčilović Bognič, predsednica nacionalne delegacije Srbije u CIC i zamenik predsednika Lovačkog saveza Vojvodine.

Lovstvo Srbije, kao člana CIC, po pozivu domaćina će predstavljati Lovački savez Vojvodine predvođen predsednikom LSV Željkom Sušecom. Sajmu će prisustvovati i najvažniji ljudi iz JP Vojvodinašume, generalni direktor Roland Kokai, pomoćnik direktora za lovstvo Branislav Stankov, kao i delegacija pokrajinskog Sekretarijata za poljprivredu Vojvodine, nadležna za lovstvo, koju predvodi Milan Dozet, pomoćnik pokrajinskog sekretara za lovstvo.

Nastup LSV na sajmu u Njitri će biti svojevrstan In memorijam posvećen nedavno preminulom legendarnom fotografu prirode i divljači Jaroslavu Papu. Neke od najboljih fotografija divljači iz legata Jaroslava Papa, uz lovačke trofeje, biće izložene na štandu Lovačkog saveza Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA