≫ 

Sudar aviona iznad Kalifornije: Najmanje dvoje poginulo, aerodrom nije imao kontrolni toranj

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju olupinu jednog malog aviona u travnatom polju pored aerodroma

  • 1

Dva mala aviona sudarila su se u severnoj Kaliforniji dok su pokušavala da slete na lokalni aerodrom i najmanje dvoje od troje putnika je poginulo, saopštili su zvaničnici.

Avioni su se srušili u četvrtak na lokalni aerodrom kod grada Votsonvila u američkoj saveznoj državi Kalifornija, nešto pre 15 časova, navodi se u saopštenju gradskih vlasti na Tviteru .

Aerodrom u vlasništvu grada nema kontrolni toranj za usmeravanje sletanja i poletanja aviona, prenosi AP.

U dvomotornoj Cesni 340 bile su dve osobe, a samo pilot u jednomotornoj Cesni 152 u trenutku nesreće, saopštila je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo.

Zvaničnici su naveli da je prijavljeno više smrtnih slučajeva, ali još uvek nije poznato da li je neko preživeo, navodi AP.

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju olupinu jednog malog aviona u travnatom polju pored aerodroma.

Na jednom snimku prikazan je oblak dima vidljiv sa ulice u blizini aerodroma.

avoni, Kalifornija Foto: KION-TV via AP

Na fotografiji iz grada Votsonvila vidi se oštećenje manjeg objekta na aerodromu, a na licu mesta su vatrogasci, navodi AP.

Avioni su bili na visini od oko 60 metara kada su se srušili, rekao je jedan očevidac za lokalne novine.

Frenki Erera je prolazio pored aerodroma kada je video kako se dvomotorni avion snažno naginje udesno i udario u krilo manje letelice, koja se 'samo spiralno spustila i srušila' blizu ivice aerodroma i nedaleko od kuća, on je rekao je za novine.

Dvomotorna letelica je nastavila da leti, ali se "mučila", rekao je Erera, a onda je video plamen na drugoj strani aerodroma, prenosi Daily Mail.

Avion je navodno udario u SUV, ali niko na zemlji nije povređen u gradu skoro 20 milja severoistočno od centra San Dijega.

Kasnije je pilot ultralake letelice teško povređen kada se naglavačke srušio na zgradu na aerodromu Kamarilo u okrugu Ventura, oko 60 milja od centra Los Anđelesa.

Votsonvil se nalazi u blizini zaliva Monterej i udaljen je oko 160 kilometara južno od San Franciska.

Video: Sigurnosne kamere zabeležile trenutak pada aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA