≫ 

Pokušao da kupi ukradene ljudske ostatke da bi ih preprodavao na Fejsbuku: Kaže da je kolekcionar neobičnosti

Džeremi Li Poli je pušten uz kauciju od 50.000 dolara, prema sudskim zapisima

  • 5
Jeremy Lee Pauley Foto: Tanjug/AP

Muškarac iz Pensilvanije optužen je za zloupotrebu leševa, primanje ukradene "imovine" i druge optužbe nakon što je policija rekla da je navodno pokušao da kupi ukradene ljudske ostatke od žene iz Arkanzasa za moguću preprodaju na Fejsbuku.

Portparolka Univerziteta u Arkanzasu za medicinske nauke (UAMS) u Litl Roku potvrdila je da je trebalo da ostaci budu donirani objektu UAMS-a. Portparolka UAMS-a Lesli Tejlor rekla je da su umesto toga bili ukradeni iz Centralne mrtvačnice Arkanzasa u Litl Roku od strane jedne zaposlene i prodati, dodajući da postoji otvorena federalna istraga.

- Veoma poštujemo one koji doniraju svoje organe i zgroženi smo što se ovako nešto dogodilo - rekla je Tejlor.

Predstavnik mrtvačnice spustio je slušalicu novinaru koji je zatražio komentar u četvrtak, piše CBS News.

Portparol FBI Litl Rok Konor Hejgan rekao je da je kancelarija upoznata sa incidentom u Pensilvaniji, "ali neće komentarisati istrage koje su u toku". Od četvrtka nije podignuta optužnica protiv žene iz Arkanzasa.

Policija grada Ist Pensboroa u Pensilvaniji objavila je hapšenje i optužbe protiv 40-godišnjeg Džeremija Lija Polija iz Enole u ​​Pensilvaniji. Poli je uhapšen 22. jula i imao je prvo pojavljivanje pred sudom u četvrtak.

Jeremy Lee Pauley Foto: Tanjug/AP

Poli je pušten uz kauciju od 50.000 dolara, prema sudskim zapisima.

Na Fejsbuk stranici pod svojim imenom, Poli je postavio slike vreća sa hrpama butnih kostiju, a na jednoj je pisalo: "Pokupljeno je još medicinskih kostiju da se sortiraju". Stranica na Fejsbuku koju koristi za reklamiranje delova tela zove se "The Grand Vunderkammer", "Prodavci neobičnih muzejskih eksponata, gostujućih predavanja, zabave uživo i još mnogo toga! Čudno, zanimljivo i jedinstveno na svaki mogući način!" Takođe pruža vezu do njegove veb stranice.

- Mislio sam da sam sve video, a onda se nešto ovako pojavi - rekao je Šon Mekormak, okružni tužilac okruga Kamberlend u Pensilvaniji, gde je Poli optužen.

- Pitanje na koje smo morali da odgovorimo bilo je, da li je prodaja delova tela ili kostiju i dalje nezakonita... ili legalna? Nešto od toga je, na naše iznenađenje, bilo legalno. I kako je istraga tekla, postalo je jasno da se nezakonita aktivnost takođe odvija - dodao je.

Poli, koji je sebe opisao kao kolekcionara onoga što je nazvao "neobičnosti", uključujući delove ljudskog tela, rekao je da su ostaci legalno nabavljeni kada ga je policija prvi put kontaktirala, navodi se u policijskoj izjavi. Policija je prvobitno pronašla ono što su opisali kao starije ljudske ostatke, uključujući cele skelete za koje je utvrdila da su legalno dobijeni.

Međutim, nakon druge dojave o novijim ostacima u Polijevoj kući, istražitelji su se vratili u kuću kako bi pronašli novije kupovine. Policija je pronašla tri kante od pet galona u kojima su se nalazili različiti delovi tela, uključujući i dečja, a federalni i državni agenti za sprovođenje zakona presreli su pakete adresirane na Polija od žene iz Arkanzasa u kojima su bili delovi tela.

Poli je rekao istražiteljima da je nameravao da preproda delove tela, navodi se u izjavi pod zakletvom. Istražitelji navode da je Poli dogovorio da plati ženi iz Arkanzasa 4.000 dolara za delove tela preko Fejsbuk Mesindžera.

Fejsbuk nije odgovorio na poruke u kojima se traže komentari na Polijevim stranicama. Međutim, njeni standardi zajednice zabranjuju ljudsku eksploataciju i eksplicitno zabranjuju prodaju delova tela kroz svoje komercijalne politike i politike oglašavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    19. avgust 2022 | 21:25

    Ko ne veruje da postoji veza izmedju zla i tetovaza nek procita i pogleda vest.

  • Nox

    19. avgust 2022 | 22:40

    Našta liči... na budalu...

  • Zašto

    20. avgust 2022 | 09:19

    Samo jedno pitanje imam zašto pobogu. Šta je u tvojoj glavi šta ti to treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA