≫ 

Okončana najveća misterija Australije: Muž kriv za ubistvo žene pre 40 godina, imao aferu sa dadiljom

Linet i Kris su se poznavali otkako su bili tinejdžeri, a kasnije su se venčali i dobili dvoje dece. Doson je dugo tvrdio da je Linet napustila porodicu, i da je razgovarao sa njom u nedeljama nakon što je nestala

  • 0
Chris Dawson Foto: Chris Dyson / BACKGRID / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jedna od najvećih misterija Australije, dokumentovana u popularnom podkastu "Teacher's Pet" okončana je osudom Krisa Dosona zbog ubistva njegove žene Linet.

Doson (74) je uhapšen 2018. godine nakon što je policija ponovo preispitala dokaze i istražila nove tvrdnje iznete u podkastu - da je profesor u gimnaziji imao aferu sa 16-godišnjom učenicom kada je njegova žena nestala u januaru 1982. godine.

Doson je dugo negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom supruge, koja je imala 33 godine kada je njen suprug prijavio njen nestanak u februaru iste godine.

Tvrdio je da je napustila njega i njihovo dvoje dece i izjasnio se da nije kriv, prenosi CNN.

U utorak je sudija Ijan Harison odbacio izveštaje da je ona viđena u narednim godinama kao pogrešne ili izmišljene, i rekao da dok presuda nije potkrepljena direktnim dokazima, posredni dokazi ukazuju na Dosonovu krivicu.

- Posredni dokazi govore mi da je Linet Doson mrtva, da je umrla oko 8. januara 1982. godine i da je nije dobrovoljno napustila svoj dom. Linet je umrla kao rezultat svesnog i voljnog dela koje je počinio Kris Doson sa namerom da izazove njenu smrt - rekao je Harison.

Linet i Kris su se poznavali otkako su bili tinejdžeri, a kasnije su se venčali i dobili dvoje dece. Doson je dugo tvrdio da je Linet napustila porodicu, i da je razgovarao sa njom u nedeljama nakon što je nestala.

Dokazi od bebisiterke

Sudija je podsetio na odnos između Dosona i Džej Si, njegove bivše učenice koja mu je kasnije postala supruga.

Sud je čuo da je ona bila učenica u njegovom razredu u Sidneju. Bili su u seksualnoj vezi i Doson je bio zaljubljen u nju, rečeno je na sudu.

Sudija je rekao da je pronašao dokaze kod Džej Si, koje smatra istinitim.

Džej Si je 1980. godine počela da radi kao bebisiterka za Dosonove, a Kris joj je davao i časove vožnje, a jednog dana dok su bili u kolima izjavio joj je ljubav i poljubio je.

Imali su seks oko dve nedelje kasnije, kada je imala 16 godina.

Posle toga redovno su imali seks u kolima, rekao je sudija iznoseći svedočenje Džej Si.

Džej Si je živela u nasilnom domu u kojem je njen očuh stalno bio pijan, zbog čega se u jednom trenutku preselila u kuću Dosonovih. Na sudu je rečeno da su Kris i ona tamo nastavili aferu i često imali odnose dok je Linet bila u kupatilu ili je spavala.

Harison je rekao da ne veruje da je Doson bio nasilan prema Linet, ali da nema sumnje da su imali problema u braku.

Brak između Džej Si i Dosona prekinut je 1991. godine, a Dosonova je osporila neke od njenih dokaza kao reči oštećene bivše žene. Harison je otkrila da je Džej Si ušla u situaciju nad kojom je imala malo kontrole.

Džej Si je dala dokaze o posesivnom ponašanju Dosona, rekavši da je nadgledao mesta na koja je išla, prijatelje sa kojima je bila i odeću koju je nosila.

Ta opsesija sa Džej Si je bila dovoljna da ga motiviše da ubije Linet, rekao je sudija Harison.

Još uvek nije poznato šta se dogodilo sa Linet Doson.

Sudija je rekao da dokazi nisu otkrili kako ju je Doson ubio, da li je to uradio sam ili uz nečiju pomoć.

Do sada nije pronađeno ni telo Linet.

Video: U eksploziji automobila poginula ćerka Aleksandra Dugina: Uznemirujuć snimak sa mesta nesreće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA