Ovo je čovek zbog kojeg je Amerika juče strahovala: Hteo da zakuca avion u Volmart

Osumnjičenog će policija optužiti za tešku krađu i terorističke pretnje

  • 1
Corey Patterson Foto: Facebook/Corey Patterson

Odmetnuti student pilot koji je u subotu ukrao letelicu i pretio da će se srušiti na Valmart u Misisipiju, uhapšen je.

Osumnjičenog će policija optužiti za tešku krađu i terorističke pretnje. Savezna vlada može nastaviti sa daljim optužbama, saopštila je policija, javlja Fox news.

Kori Paterson, 29, ukrao je dvomotorni avion Beechcraft King Air C90 sa punim gorivom sa aerodroma Tupelo oko 5 sati ujutro, pozvao hitnu pomoć i zapretio da će ga srušiti na lokalni Volmart.

U poruci na Fejsbuku u 9:32 ujutru koja je sada izbrisana, Paterson je napisao izvinjenje svojoj porodici, rekavši: „Izvinite svima. Nikada zapravo nisam želeo nikoga da povredim. Volim svoje roditelje i sestru, ovo nije tvoja greška. Zbogom ."

Na konferenciji za novinare, šef policije Tupela Džon Kvaka rekao je da Paterson „ima neka uputstva za letenje, ali ne verujemo da je licencirani pilot“.

Pregovarači su uspostavili kontakt sa pilotom i ubedili ga da sleti na aerodrom. Kvaka je otkrio da je privatni pilot razgovarao sa Patersonom pošto nije znao kako da sleti avion.

Paterson je pokušao da sleti, ali je prekinuo sletanje na oko 100 stopa od zemlje i otputovao na severozapad.

Nekoliko sati kasnije, avion je sleteo na polje u okrugu Benton, 40 milja severozapadno od Tupela. Odveden je u pritvor.

Paterson je deset godina radio kao linijski radnik za Tupelo Aviation na regionalnom aerodromu Tupelo i imao je pristup avionu, rekao je Kvaka. Linijatori gorivom avion.

Motivacija pilota za incident ostaje nejasna.

- Ponestaćemo sa motivacijom - rekao je Kvaka na konferenciji za novinare. „Tražićemo svaki ugao i put koji postoje. Radićemo u saradnji sa FBI-jem da to uradimo.“

Čelsi Fleming Džoli, Patersonova bliska prijateljica, napisala je post na Fejsbuku nakon incidenta.

- On je ljudsko biće. I dobro ljudsko biće. Napravio je ogromnu grešku danas, i žalosti me što ga ostatak sveta nikada neće upoznati na način na koji ja . Mogao je sve to da okonča danas, oslobodivši se svih štetnih i ružnih stvari koje će se o njemu reći, ali je umesto toga izabrao život i šansu za oproštaj. I ti moraš da doneseš odluku, možeš ili se molite za njega ili možete biti razlog zašto se ljudi osećaju [kao] da nemaju nade - napisao je Džoli.

U tvitu, guverner Tejt Rivs je rekao: „Hvala najviše od svega domaćem, državnom i saveznom zakonu koji je vodio ovaj slučaj sa preteranim profesionalizmom."

Istraga o Patersonovim postupcima je u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA