Odbačena Trampova tužba protiv Hilari Klinton: "Izmislila da su Rusi umešani u izborni proces"

Trampovoj tužbi "nedostaje suština i pravno utemeljenje koje nastoji da zameni dužinom, hiperbolom i obračunom"

  • 2
Hillary Clinton, Hilari Klinton, Donald Tramp Foto-montaža: Profimedia/Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press, Tanjug/AP

Okružni sud u Floridi odbacio je danas tužbu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv Hilari Klinton, njegove rivalke na izborima 2016, a u kojoj je tvrdio da je ona sa drugim demokratama izmislila navode o mešanju Rusije u izborni proces.

Sudija Donald Midlbruk naveo je u obazloženju da se tužbom ne traži nadoknada za bilo kakvu pravnu štetu i da sud "nije odgovarajući forum” za žalbe bivšeg predsednika.

- On nastoji da se razmeće političkim manifestom od 200 stranica u kojem iznosi pritužbe protiv političkih protivnika - kaže se u presudi, prenosi Tanjug.

Dodaje se da Trampovoj tužbi "nedostaje suština i pravno utemeljenje koje nastoji da zameni dužinom, hiperbolom i obračunom", prenosi Rojters.

Midlbruk je naveo i da je Tramp predugo čekao da podnese žalbu prekoračivši zakonsku zastarelost i da nije uspeo da dokaže da je oštećen bilo kakvim neistinama.

Tramp je u martu tužio Hilari Klinton, koja je 2016. bila demokratski predsednički kandidat, kao i druge demokrate zbog navodnog „reketiranja“, „zavere da se počini štetna neistina“ i drugih tvrdnji koje je više puta iznosio tokom četiri godine koje je proveo u Beloj kući.

Tražio je kompenzaciju i odštetu, navodeći da je imao troškove veće od 24 miliona dolara za odbranu, pravne takse i povezane troškove.

Trampov advokat Alina Haba je rekla da će se bivši predsednik odmah žaliti na odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    10. septembar 2022 | 06:11

    Moj Trampe šta ti rade:( biga kad si trebao da hapsiš, nisi! Sad sedi i gledaj!

  • Sasa

    10. septembar 2022 | 05:23

    Neka ti je bog u pomoći protiv zla predsedniče Tramp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA