Danas parlamentarni izbori u Švedskoj: Oko čega će se "prelomiti koplja"?

Predizborne ankete pokazuju tesno nadmetanje

  • 2
Francuska izbori glasanje Foto: Tanjug/AP

U Švedskoj se održavaju parlamentarni izbori. Na jednoj strani je levi centar na čelu sa do sada vladajućom Socijaldemokratskom partijom, s premijerom Magdalenom Anderson na čelu, a na drugoj desni blok.

Poslednje predizborne ankete pokazuju tesan rezultat.

U centru pažnje predizborne kampanje bilo je jačanje zakona i reda u zemlji posle porasta nasilja obeleženog sukobima bandi i pucnjavama.

Video: Neredi u Švedskoj: Aktivisti zapalili Kuran, nastao haos na ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    11. septembar 2022 | 11:25

    Švedska od 2000 pa do danas ima politiku koju diktira USA, UK, Brisel i zato je haos u zemlji sa velikim tragovima diskriminacije u svim sferama . Nemozete graditi zemlju diskriminisuci svoje gradjane stranog porekla koji rade najgore poslove i najlosije placen,gde zive u ruiniranim stanovima a placaju mesecno stanarine kao da zive u hotelima sa 5 zvezdica. Švedsk zeli u EU ali nezeli da uvede € kao Švedsku valutu pa Švedska kruna je izgubila vrednost a time u kupovna moc gradjana je svedena na minimum. Pritisak,diskriminacija na svim poljima je svakodnevnica Švedske. Uveli su zadnjih godina preko 700.000 africkih,arapskih izbeglica koji su dosli gumenim camcima do Evrope kako bi obezbedili radnu snagu novih robova za naradnu deceniju ali su se presli ti nece da rade vec zive od socijalnog sistema Švedske. Nema napretka u Švedskoj od ubistva Olofa Palmea. Od Švedske nema ni traga ni glasa od kraja 80-ih godina.

  • mihailovic

    11. septembar 2022 | 11:24

    Švedska od 2000 pa do danas ima politiku koju diktira USA i UK i zato je haos u zemlji sa velikim tragovima diskriminacije u svim sferama . Nemozete graditi zemlju diskriminisuci svoje gradjane stranog porekla koji rade najgore poslove i najlosije placen,gde zive u ruiniranim stanovima a placaju mesecno stanarine kao da zive u hotelima sa 5 zvezdica. Švedsk zeli u EU ali nezeli da uvede € kao Švedsku valutu pa Švedska kruna je izgubila vrednost a time u kupovna moc gradjana je svedena na minimum. Pritisak,diskriminacija na svim poljima je svakodnevnica Švedske. Uveli su zadnjih godina preko 700.000 africkih,arapskih izbeglica koji su dosli gumenim camcima do Evrope kako bi obezbedili radnu snagu novih robova za naradnu deceniju ali su se presli ti nece da rade vec zive od socijalnog sistema Švedske. Nema napretka u Švedskoj od ubistva Olofa Palmea. Od Švedske nema ni traga ni glasa od kraja 80-ih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA