Uhapšena majka čija su deca pronađena mrtva u koferima na Novom Zelandu: Tražila je policija iz dve države

Ona je negirala optužbe za ubistvo, nakon što je uhapšena na osnovu crvene Interpolove poternice

  • 0
Novi Zeland, koferi, deca

Foto: Tanjug/AP

Južnokorejska policija uhapsila je danas ženu koja je optužena za ubistvo, kako se veruje, dvoje dece, čiji su ostaci pronađeni u koferima prošlog meseca na Novom Zelandu.

Ova 42-godišnja žena osumnjičena je da je sa Novog Zelenda pobegla u Južnu Koreju 2018. nakon što je navodno ubila svoju tada 7-godišnju i 10-godišnju decu u Oklandu, saopštile su vlasti.

Ona je negirala optužbe za ubistvo, nakon što je uhapšena na osnovu crvene Interpolove poternice, saopštila je južnokorejska policija.

Novi Zeland mora zvanično da zatraži izručenje osumnjičene u roku od 45 dana kako bi južnokorejski sud razmotrao ovaj zahtev, saopštilo je Ministarstvo pravde u Seulu.

Policija Novog Zelanda pokrenula je istragu o ubistvu u Oklandu, nakon što je ostatke ubijene dece pronašla porodica tokom pregleda sadržaja jednog skladišta koje su na neviđeno kupili na aukciji.

Porodica koja je pronašla tela nije povezana sa smrću dece.

Novi Zeland i Južna Koreja zajedno učestvuju u istrazi i zajednički su tragali za majkom dece, jer su u međuvremenu saznali da je otac dece preminuo od raka godinu dana pre nego što su se ona sa decom preselila, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA