≫ 

Učenik osmog razreda tukao nastavnicu u učionici jer mu je otela mobilni telefon

Drugi učenici u učionici snimili su video kako učenik napada svoju učiteljicu i podelili ga na internetu koji je brzo postao viralan

  • 8
Tinejdzeri, skola, mobilni telefon, internet zavisnost Foto: Pixabay

Učenik osmog razreda snimljen je kako napada svoju nastavnicu u učionici. Učenik je navodno bio uznemiren jer mu je učitelj oduzeo telefon. Kako prenosi "MSN", dečak je priveden i optužen za krivično delo.

Incident se dogodio u srednjoj školi Bouvi u Odesi, u Teksasu, u sredu. Drugi učenici u učionici snimili su video kako učenik napada svoju učiteljicu i podelili ga na internetu koji je brzo postao viralan.

Predstavnik Nezavisnog školskog okruga okruga Ektor, Majk Edkins, objavio je saopštenje o video snimku u kojem kaže:

- Ovo je šokantno i užasno i neće se tolerisati. U poslednje vreme imamo posla sa tučama i nasiljem i želimo da naša zajednica zna da je to ponašanje neprihvatljivo i učinićemo sve što možemo da to sprečimo. Učenik je uhapšen i optužen za krivično delo prvog stepena, a takođe će se suočiti sa disciplinskim merama u skladu sa Kodeksom ponašanja učenika - rekao je Edkins i dodao:

- Gledali smo kako je nasilje među decom u porastu ovde, širom države i širom zemlje. Znamo da su naša deca povređena i da nam je potrebno da se pozabavimo izazovima mentalnog zdravlja, a takođe ih smatramo odgovornim za svoja dela. Naš okrug će nastaviti da se bavi ovim problemima sa učenicima i porodicama.

Adkins je rekao da su studenti koji su delili video zapise takođe kažnjeni, ali ostaje nepoznato na koji način, pošto službenici ECISD-a nisu ovlašćeni da detaljno navode kaznu za neke od svojih učenika.

Iako je snimanje incidenta bilo problematično za administraciju, studenti su podstaknuti da obaveste odrasle ako se takva smetnja dogodi, prenosi "Odessa American". "FOKS 8" izveštava da upravnik Skot Mjuri veruje da je učenicima potrebno više mogućnosti da bi se izborili sa svojim mentalnim zdravljem.

- Nemamo dovoljno resursa za mentalno zdravlje da zadovoljimo potrebe dece i porodica u ovoj zajednici. Uveli smo teleterapiju, naša deca sada imaju pristup terapeutima na daljinu. Ovi terapeuti postoje u drugim delovima naše države. To je sada prilika u ECISD-u, ali čak i sa tim dodatkom još uvek nema dovoljno resursa za decu i porodice - poručio je Mjuri.

Video: Srednjoškolac pretukao profesorku tokom časa: Zadobila masnicu na oku i prokrvarila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    18. septembar 2022 | 16:50

    То је демократско, цивилизовано друштво које ће изнедрити праве људе ...

  • Lepo

    18. septembar 2022 | 16:46

    Bas lep,americki sistem..

  • Sta reci

    18. septembar 2022 | 17:44

    Americka posla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA