≫ 

Kralj Čars rekao Hariju za smrt kraljice samo 5 minuta pre saopštenja? Vindzori nisu oprostili Saseksima

Iako bi se očekivalo da će Čarls nazvati oba svoja sina i reći im da odu u Škotsku u četvrtak ujutru kada je kraljica umirala, ugledni kraljevski dopisnik kaže da je Hari "primio taj poziv neko vreme posle princa Vilijama"

  • 0
princ hari vilijam Foto: Tanjug/AP

Princu Hariju je njegov otac kralj Čarls rekao za kraljičinu smrt samo pet minuta pre zvaničnog saopštenja, otkriveno je.

Viktorija Vord, ugledni kraljevski dopisnik Dejli telegrafa, iznela je u nedelju ovu tvrdnju, usred sve jačeg osećaja da su odnosi između princa Harija i Vindzora jako loši, te da je Saseksi sa ostatkom kraljevske porodice samo naizgled ujedinjeni u tugi.

Ako je tvrdnja Vordove tačna, a čini se da nema razloga da se sumnja u to, to znači da je premijerka Liz Tras znala da je kraljica preminula najmanje dva sata pre nego što je to saznao kraljičin unuk Hari.

Pouzdani izvor je za Daily Beast rekao da je kraljica umrla nešto posle 17 časova.

Iako bi se očekivalo da će Čarls nazvati oba svoja sina i reći im da dđu u Škotsku u četvrtak ujutru kada je kraljica umirala, Vord kaže da je Hari "primio taj poziv neko vreme posle princa Vilijama".

Vord implicira da Hari nije bio pozvan da se pridruži letu RAF-a kojim su Vilijam, princ Endru, princ Edvard i njegova supruga Sofi bili prebačeni u Škotsku, rekavši da su umesto toga njegovi pomoćnici ostavljeni da se bore da rezervišu sopstveni privatni čarter koji je poleteo sa aerodroma Luton u 5.35 popodne, što je, kako Vord kaže, bilo sat vremena nakon što je Tras bila obaveštena o kraljičinoj smrti.

Čarls je na kraju uspeo da dođe do Harija u njegovom privatnom čarterskom avionu, a nakon tog poziva, izjava je objavljena u 18.30. Harijev avion je sleteo 16 minuta kasnije.

Nije video svog oca ili brata u četvrtak uveče, jer su odvedeni na privatnu večeru u Čarlsovu kuću na imanju Balmoral, ostavljajući Harija da jede sa Endrjuom, Edvardom i En.

Video: IN MEMORIAM: Život i karijera kraljice Elizabete II

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA