≫ 

Prestolonaslednik Karađorđević prisustvovaće privatnoj sahrani kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji

  • 18
Sahrana kraljice Elizabete Aleksandar i Katarina Karađorđevići Foto: Tanjug/AP

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su danas u Londonu državnoj sahrani kraljice Elizabete II, a večeras će prisustvovati i službi u kapeli Svetog Ðorđa.

"Danas je tužan dan za nas kada smo rekli poslednje zbogom mojoj kumi, izuzetnom monarhu koji je neizbrisivo obeležio vreme u kom živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva", naveo je princ Aleksandar i dodao da je siguran da će kralj Čarls Treći, njegov ujak, biti dostojan sledbenik svoje velike majke, saopšteno je iz kabineta Karađorđevića.

Princ Aleksandar je dodao da je uvren i da će novi kralj istom odanošću i odlučnošću služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih Krunskih zemalja Komonvelta i da će ga u tome voditi kraljičin izuzetan primer.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Prestolonaslednik Aleksandar (@royalserbia)

- Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali ćemo ga brižljivo čuvati. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi - rekao je Karađorđević.

Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji.

Kralj Čarls Treći ujak je princa Aleksandra - njegov otac, princ Filip, pokojni Vojvoda od Edinburga, bio je sin grčkog i danskog princa Andreja, brata grčkog Kralja Konstantina, pradede po majci princa Aleksandra Karađorđevića.

Video: Kovčeg stigao u dvorac Vindzor: Za njim i kraljevska porodica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA