Slučaj male Medlin: Odbačena tužba protiv detektiva koji je optužio roditelje za otmicu deteta

Medlin je nestala na  porodičnom odmoru 3. maja 2007. godine, kada je oteta iz svog kreveta dok je bila s roditeljima i porodičnim prijateljima u portugalskom odmaralištu Praja da Luz. Do danas nije otkriveno ko ju je oteo

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Završena je pravna bitka koja je trajala 13 godina između portugalskog detektiva i roditelja nestale devojčice Medlin Meken.

Sud je presudio u korist detektiva, koga su roditelji nesrećne devojčice optužili za narušavanje porodične privatnosti i zatražili odštetu. Sad već penzionisani detektiv Gonsalo Amaral vodio je istragu o nestanku devojčice 2007. godine samo nekoliko meseci, kada ga je zamenio drugi detektiv.

Tvrdio je da su upravo roditelji devojčice umešani u otmicu.

Medlin je nestala na  porodičnom odmoru 3. maja 2007. godine, kada je oteta iz svog kreveta dok je bila s roditeljima i porodičnim prijateljima u portugalskom odmaralištu Praja da Luz. Do danas nije otkriveno ko ju je oteo.

U aprilu ove godine pojavila se informacija da je u celi slučaj najverovatnije umešan pedofil Kristijan Brukner, koji je ubrzo postao i glavni osumnjičeni.

Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Advokati Kejt i Gerija Mekena tvrdili su da ih je detektiv Amaral oklevetao. Nakon njegovih sumnji, ispitani su u policiji 2007. godine, ali su kasnije oslobođeni svih optužbi.

Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da optužbe detektiva ni na koji način nisu uticale na Mekenove "društvene odnose" ili njihove apele da pronađu ćerku.

Sud je takođe rekao da Mekenovo pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života mora biti u ravnoteži sa slobodom izražavanja gospodina Amarala. U službenom saopštenju Suda, koji prenosi Mirror, stoji da detektiv nikada nije dao komentare koji impliciraju bilo kakvu krivicu roditelja. Iz tog razloga tužbu smatraju neosnovanom pa je u potpunosti odbačena.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA