≫ 

Rusija ne može da dobije nuklearni rat sa NATO paktom: Stoltenberg odgovorio Putinu

NATO će povećati proizvodnju oružja i municije

Jens Stoltenberg Foto: Tanjug/AP

Glavna urednica Rojtersa Alesandra Galoni intervjuisala je danas generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga. Jedan od zaključaka je da će NATO povećati proizvodnju oružja i municije, a to je u intervjuu istakao Stoltenberg.

On je komentarisao odluku Putina o delimičnoj mobilizaciji, te istakao da je to opasna nuklearna retorika. Kako je rekao, Putin je pogrešno procenio situaciju u Ukrajini i napravio je veliku grešku.

- On (Putin) zna dobro da nuklearni rat ne treba da se vodi i da ne može da se dobije. Imao bi nezapamćene konsekvence po Rusiju. NATO je pojačao svoje vojno prisustvo na istočnom krilu, kako bi uklonio bilo kakvu šansu za grešku ili nerazumevanje u Moskvi.

"Šta bi NATO uradio ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini"

- Postaraćemo se da nema nesporazuma sa Moskvom o tome kako će NATO reagovati u odnosu na to kakvo će oružje upotrebiti.  Najvažnija stvar je da se to ne dogodi, i zato smo u komunikaciji s Moskvom oko činjenice da Rusija ne može da pobedi u nuklearnom ratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    21. septembar 2022 | 15:58

    Ima li ko ovde normalan? Nuklearni rat bi uništio celu planetu. Tu nema pobednika.

  • serjoža

    21. septembar 2022 | 17:06

    Ljudi vi ništa neshvatate,za Rusiju je ovo biti ili nebiti, ne za Putina,za Rusiju,ili će postojati ili neće.Rusija je pokušala da vodi operaciju sa što manje ljudskih žrtava, a zapad je baš briga što ginu Ukrajinci.Prosečni Amerikanac i nezna gde je Ukrajina,Srbija još manje.Nova taktika,koju je najavio Kadirov,podrazumeva vazdušne udare,tepihe bombi iz vazduha,totalno uništenje infrastrukture na celoj teritoriji Ukrajine.Rusi su dosadašnje operacije bazirali na ograničeno područje nastanjeno većinskim Ruskim stanovništvom,sada će pebaciti na celu Ukrajinu.Totalni rat.Pratite malo i Ruske sajtove a ne samo prozapadne.Čovek mora da poznaje Ruse i njihovo shvatanje domovine,otadžbine,MAJKE RUSIJE da bi mogao da komentariše.Rusi su i Napoleona i Hitlera slomili kad je došla zima,tako će biti i sada.Lako je zapadu da priča kada je napolju +20 a šta će da rade kada padne sneg i stegne mraz,a energenata NEMA.Da NATO nije došao na vrata Rusije ona nebi ni reagovala, a sada KUKU NJIMA.

  • Ccc

    21. septembar 2022 | 15:40

    A sigurno imate na zapadu dovoljno resursa za nuklearnu zimu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA