Tužilaštvo najavilo tužbu protiv Trampa i njegove dece: Tvrde da su umešani u veliku novčanu prevaru

Tramp je kontinuirano optuživao Džejmsovu da je politički motivisana uz tvrdnje da je državni tužilac Njujorka Leticija Džejms "crni rasista"

  • 0
Donald Tramp deca Ivanka Tramp Foto: Tanjug/AP

Nakon višegodišnje istrage o finansijskom poslovanju u Trampovoj kompaniji, državni tužilac Njujorka Leticija Džejms najavila je danas građansku tužbu protiv Donalda Trampa i članova njegove porodice.

U saopštenju Džejms je navela da je tužba podneta "protiv Donalda Trampa, Trampove kompanije, višeg rukovodstva i odgovornih subjekata" zbog angažovanja u višegodišnjim finansijskim prevarama radi ostvarivanja ekonomske koristi, prenosi londonski Gardijan.

U tužbi se navodi da je Donald Tramp, uz pomoć svoje dece Donalda Trampa mlađeg, Ivanke Tramp i Erika Tramp, kao i viših rukovodilaca kompanije, lažno povećao neto vrednost svoje poslovne organizacije za više milijardi dolara.

- To je činio kako bi naveo banke da mu pozajmljuju novac pod povoljnijim uslovima, podstakao osiguravajuće kuće da obezbede osiguranje za veće limite uz niže premije i konačno, da bi ostvario poreske olakšice - navodi se u tužbi.

Tramp je kontinuirano optuživao Džejmsovu da je politički motivisana uz tvrdnje da je državni tužilac Njujorka Leticija Džejms "crni rasista".

Video: Među ožalošćenima Donald i Melanija Tramp: Održava se opelo Ivani Tramp

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA