≫ 

Gutereš: Neprihvatljiv razgovor o nuklearnom sukobu

On je naglasio da "svaka aneksija teritorije jedne države od strane druge države kroz pretnju ili upotrebu sile" predstavlja kršenje Povelje UN i međunarodnog prava

  • 7
Antonio Gutereš Moldavija Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini da je "potpuno neprihvatljiv" razgovor o nuklearnom sukobu.

Gutereš je na sednici SB UN rekao da je zabrinut zbog planova za održavanje referenduma u samoporoglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, prenose RIA Novosti.

On je naglasio da "svaka aneksija teritorije jedne države od strane druge države kroz pretnju ili upotrebu sile" predstavlja kršenje Povelje UN i međunarodnog prava, navodi Rojters.

Savet bezbednosti se sastaje dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio mobilizaciju 300.000 rezervista.

To telo nije bilo u mogućnosti da preduzme bilo kakvu značajnu akciju povodom rata u Ukrajini jer je Rusija stalna članica Saveta bezbednosti UN i ima pravo veta.

Video: Zelenski upozorio Ukrajince: Ne nasedajte na provokacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    22. septembar 2022 | 17:17

    Sad ste se probudili zbog Ukrajine a za Srbiju niste ni čuli ili ste i Vi neposredno "učestvovali" u bombardovanju Srbije kakvo licemerstvo dolazi od visoko pozicioniranih političara EU ?

  • PRC

    22. septembar 2022 | 17:50

    Kako to da nije zabrinut za Kosovo?

  • ZAC

    22. septembar 2022 | 17:33

    Gospodine Guteres to bi trebali da objasnite Amerima i svim drzavama Natoa kao prvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA