≫ 

Putin potpisao novi ukaz: Oni, zasad, neće biti mobilisani

Prema dokumentu koji je objavljen na sajtu Kremlja, redovni i vanredni studenti dobijaju odgodu od delimične mobilizacije

  • 1
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem redovni i vanredni studenti dobijaju odgodu od delimične mobilizacije.

Dokument je objavljen na sajtu Kremlja.

Napominje se da se ovakva mera u odnosu na one sa visokim obrazovanjem preduzima prvi put.

- Odlučujem da utvrdim da se odlaganje služenja vojnog roka radi mobilizacije odobrava studentima koji pohađaju redovne i vanredne oblike obrazovanja po državnim obrazovnim programima srednjeg stručnog i visokog obrazovanja u državnim obrazovnim organizacijama, u naučnim organizacijama i koji prvi put stiču obrazovanja odgovarajućeg nivoa - kaže se u uredbi.

Video: Snimak Vladimira Putina kada proglašava delimičnu mobilizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika mile

    25. septembar 2022 | 05:39

    Ljudi moji ja jucer na veceri kod ćerke i supruga mi se zali da joj nije dobro počinje da se trese. I gledam ja tako u njene ruke i kažem... Zetu kad bi otišao Sad na malu nuždu i pozvao .... Da li bi mi svanulo. Dečko je prebledeo i pobegao iz kuće. Kako ja sad da se opravdam pred ćerkom. A njegovi su svi Englezi. Ko zna šta je shvatio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA