Slavne ličnosti doniraju lične stvari za kampanju SZO u Ukrajini

Prikupljena sredstva biće utrošena na aktivnosti SZO u ratom razorenoj Ukrajini i susednim zemljama, objavila je Fondacija.

  • 0
Shaquille O Neal Šekil O Nil Foto: Profimedia/KEVIN WINTER/Getty images

Britanske muzičke zvezde Ed Širan i Heri Stajls, američka košarkaška legenda Šejkil O''Nil i druge slavne osobe, doniraće lične predmete u kampanji prikupljanja novca za zdravstvene usluge Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ukrajini.

Sedam meseci od početka rata u Ukrajini, Fondacija SZO, nezavisna organizacija koja prikuplja sredstva za podršku radu zdravstvene agencije UN na rešavanju globalnih zdravstvenih kriza, pokrenula je e-trgovinu "Human Kind", u okviru koje obožavaoci mogu da pokušaju da osvoje predmete koje su donirale njihove omiljene slavne ličnosti, prenose agencije.

Prikupljena sredstva biće utrošena na aktivnosti SZO u ratom razorenoj Ukrajini i susednim zemljama, objavila je Fondacija.

Cilj im je da prikupe 53,7 miliona dolara.

Tako je Heri Stajls donirao potpisani vinil, dok su Šejkil O''''Nil, ukrajinski fudbaler Vitalij Mikolenko i druge sportske legende donirale potpisane dresove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA