Došao na srpsko groblje u Tirani, pa čekićem uništavao spomenike srpskim junacima: Snimkom se hvali

Ne zna se ko je počinilac

  • 5

Nepoznati vandali oskrnavili su spomenik na groblju u Tirani, koji je podignut u čast poginulim srpskim vojnicima u balkanskim i Prvom svetskom ratu.

Za sada nepoznati počinioci, urinirali su i čekićem oštetili nadgrobni spomenik gde su urezana imena 63 identifikovana borca, a snimak nedela su okačili na društvene mreže.Na njemu se vidi kako kako nepoznata osoba u ruci drži papir, sa porukom na albanskom jeziku, piše Kosovo onlajn.

Vojnici koji su sahranjeni tu pripadaju Drugom pešadijskom bataljonu Moravske brigade i potiču iz srpskih gradova Šumadije.

Na spomeniku ispod stoji natpis "i još 322 srpska ratnika koji su poginuli u ratu 1916. godine sahranjeni su ovde na Svetog Iliju 1938. godine.

Video pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoxiNS

    25. septembar 2022 | 15:36

    Pa vi izvolite na more. Samo Grcka ljudi. Principi su ispred novcanika. Moze da bude i dzabe, ne idem. Grcka je nasa bratska zemlja, i da svake godine idete na pet razlicotih mesta, necete je uspeti obici za zivota. Kakva Albanija, Hrvatska, Crna Gora, Bugarska...Daleko im lepa kuca. Mojim parama nece puniti svoj budzet i odgajati male srbomrsce.

  • M-48

    25. septembar 2022 | 15:52

    A taman smo napravili sa njima novo bratstvo-jedinstvo.🤔

  • PECA

    25. septembar 2022 | 16:45

    Eto dobismo otvoreni Balkan, a niko nas i ne pita da li to uopšte želimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA