≫ 

Ukrajina od SAD dobila dva sistema NASAMS: Zelenski se zahvalio Bajdenu

Zelenski je naveo da broj PVO sistema koji su dobili nije dovoljan kako bi se odbranili civilni infrastrukturni objekti

  • 10
Vladimir Zelenski i Ursula fon der Lajen

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Kijev od Sjedinjenih Američkih Država dobio dva protivvazdušna sistema NASAMS.

To je bilo prvo priznanje da je Ukrajina dobila Nacionalni napredni raketni sistem zemlja-vazduh (NASAMS), koji je Kijev dugo tražio i čiju je isporuku odobrio Vašington krajem prošlog meseca, preneo je Rojters.

- Apsolutno su nam potrebne Sjedinjene Države da pokažu liderstvo i daju Ukrajini sisteme protivvazdušne odbrane. Posebno želim da se zahvalim predsedniku Bajdenu - rekao je Zelenski.

Zelenski je u intervju za Si-Bi-Es naveo da broj PVO sistema koji su dobili nije dovoljan kako bi se odbranili civilni infrastrukturni objekti, prenosi Tanjug.

- Verujte mi, to nije ni približno dovoljno da pokrije civilnu infrastrukturu, škole, bolnice, univerziteta - istakao je ukrajinski predsednik.

Zelenski je takođe zahvalio SAD na HIMARS i drugim sistemima za višestruko lansiranje raketa, koji su, kako tvrdi, omogućili Ukrajini da napreduje u borbi protiv ruskih snaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. septembar 2022 | 23:18

    AMERI I NATO RATUJU PROTIV RUSIJE U UKRAJINI NE SAMO TIME STO SALJU ORZJE VEC DIREKTNO OFICIRI SU TAMO ,LEGIONARI,PLACENICI I FASISTI IZ DEMORATSKE EU !!! EVROPA JE U RATU!!!!

  • Mire

    25. septembar 2022 | 23:07

    Dok traje ova kaubojska vlast u americi trajaćeš i ti zelenko ! Znači maximalno još jednu godinu samo što ćeš ti mnogo lošije proći od kaubojske vlasti .

  • Дужност и част

    26. septembar 2022 | 06:51

    Ти си дечко закаснио, као и твоји НАТО заштитници. Стратешки, ти системи ти више не значе јер ти је уништена електрична и гасна мрежа. Надмоћ у ваздуху сада није толико важна, боље размишљај како ћеш да зауставиш милион Руса пешадинаца!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA