≫ 

Dečaka (12) silovala tri maloletnika, među njima i rođak? Užas u Indiji, porodica kaže da je kritično

Dečakovi roditelji rekli su da je njihov sin u "kritičnom stanju" nakon što je navodno silovan motkom i brutalno premlaćen ciglama

  • 0
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Dečak (12) iz Indije je, prema tvrdnji članova porodice, u kritičnom stanju nakon što je navodno grupno silovan i pretučen u Nju Delhiju, navodi se u saopštenju policije i prijavi koju je podnela porodica Komisiji za žene Delhija (DCW).

Policija je saopštila da su navodni napad izvela trojica muškaraca, svi maloletnici poznati žrtvi, uključujući i rođaka porodice.

Navodni napad dogodio se 18. septembra, ali nije prijavljen do 22. septembra, dodaje policija.

DCW je zakonski organ imenovan da istražuje pitanja koja se tiču sigurnosti žena prema zakonu Delhija.

Slučaj se istražuje, a dvojica optuženih su uhapšena.

- Trojica optuženih su iz iste zajednice, oni su komšije - rekla je policija, dodavši da je jedan muškarac rođak porodice.

Prema saopštenju DCW u nedelju, dečakovi roditelji rekli su da je njihov sin u kritičnom stanju nakon što je navodno silovan motkom i brutalno premlaćen ciglama.

- Dečak nije u dobrom stanju i možda neće preživeti - rekao je DCW za CNN.

Protesti u Indiji protiv visoke stope seksualnih napada, pogotovo prema ženama i devojčicama, postali su česti u proteklim godinama.

Grupno silovanje i ubistvo studentkinje 2012. godine nateralo je milione žena da pozovu na strožije kazne prestupnicima.

Ona je pretrpela užasne povrede nakon što je silovana i napadnuta gvozdenim šipkama, navodi se u sudskim dokumentima. Umrla je dve nedelje nakon napada u bolnici u Singapuru.

Njena smrt bacila je pažnju na seksualni napad u Indiji i označila prekretnicu u zemlji, uvođenjem novih zakona, uključujući brzo praćenje slučajeva silovanja kroz pravosudni sistem i izmenjenu definiciju silovanja koja uključuje analnu i oralnu penetraciju.

Video: Pedofil pokušao da siluje devojčicu usred bela dana: Dete uspelo da se odbrani od napadača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA