≫ 

Broj ubijenih u pucnjavi u ruskoj školi porastao na 17: Među poginulima 11 dece

Kako je navedeno, među poginulima je 11 dece i šest odraslih

  • 2
Rusija, škola, pucnjava

Foto: Profimedia

Broj poginulih u pucnjavi u školi u ruskom gradu Iževsk porastao je na 17, saopštio je večeras ruski Istražni komitet.

Kako je navedeno, među poginulima je 11 dece i šest odraslih, prenose RIA Novosti.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev, ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao.

Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

- Istražitelji trenutno sprovode pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje. Sprovode se provere njegove privrženosti neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji - navodi se u saopštenju komiteta.

Objavljen je snimak na kojem se vidi telo muškarca kako leži u učionici sa prevrnutim nameštajem i papirima razbacanim po krvavom podu.

Napadač je bio obučen u crno, sa crvenim kukastim krstom na majici, bio je naoružan sa dva ručno adaptirana pištolja za ispaljivanje bojeve municije i kod sebe je imao ukupno 10 okvira municije kalibra 9 milimetara na kojima je crvenom bojom ispisano "mržnja", saopštila je pres služba odeljenja Nacionalne garde regiona Udmurt, prenosi TAS S.

Pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov kazao je da grupa lekara putuje u Iževsk da pomogne žrtvama pucnjave, prenela je agencija Interfaks.

Prema njegovim rečima, u školu u kojoj radi 80 nastavnika i koju pohađa 982 đaka upućeno je 14 ekipa Hitne pomoći.

Video: Ruska policija objavila snimak ubijenog pucača iz škole: Telo u krvi na podu učionice, okolo šaržeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. septembar 2022 | 23:45

    Kako se sad naši domaći autosovinisti i natovci raduju i slade...njihov nacista ubio još ruske dece. Ili je to nebitno, ruske i srpske žrtve ne postoje.

  • Sharac

    27. septembar 2022 | 05:12

    Radio sam s jednim Kazancevim. Kazancevi su cistokrvni Rusi. Vjerovatno je u pitanju kompleksni poremecaj antisocijalne i granicne licnosti destruktivni podtip.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA