≫ 

Uhapšen još jedan Crnogorac zbog ubistva Vukotića: Tvrde da je visokopozicionirani član kavačkog klana

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu

  • 0
Turska policija, Jovica Jovan Vukotić Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Privatna arhiva

Uhapšen je još jedan osumnjičeni u istrazi o ubistvu Jovana Vukotića iz Kotora (42), navodnog vođe škaljarskog klana, jedne od vodećih organizovanih kriminalnih grupa, piše portal Ajansmanisa.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, uhapšen je crnogorski državljanin kojeg bezbednosne službe označavaju kao visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

- Dana 19. septembra, deset, od 12 osumnjičenih, uhvaćenih u serijskim operacijama sprovedenim u pet provincija sa sedištem u Istanbulu i upućeni pravosudnim organima, uhapšeno je od strane suda u koji su privedeni, a još jedna osoba je uhvaćena u operaciji, objavio je portal ajansmanisa.

Osumnjičenog, čije je saslušanje završeno, pravosudni organi su uhapsili i uputili u zatvor.

Turska policija je, prema pisanju srpskog Kurira, u okviru istrage saslušala i M. M, suprugu Vukotića, koja je bila sa njim u vozilu kada je ubijen.

Saslušan je i E. K, koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E. K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, M. M. je dala drugačiji iskaz.

- Krenuli smo u tržni centar ",Zorlu" iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dve osobe s kacigama, a osoba koja je sedela pozadi pucala je - navodno je rekla M. M.

Kako je objavio Kurir, M. M. je rekla da je vlasnik automobila u kom su bili u trenutku napada njihov prijatelj.

- To je čovek u koga smo imali bezgranično poverenje i koji nas je vozio uvek i svuda - rekla je M. M. govoreći o E. K.

Podsetimo, izvor Kurira je otkrio da je E. K. navodno narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.

Milion i po evra koštalo ubistvo?

Turski istražitelji su utvrdili da je Radoje Živković platio milion i po evra lideru turske kriminalne grupe Binaliju Džamgozu za organizaciju ubistva, koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Prema informacijama turskih medija, član kriminalne grupe koju je predvodio Bariš Neck, Emirican Sumer pucao je na Vukotića, nakon što su ga četiri meseca pratili GPS uređajem, koji je policija kasnije pronašla u gepeku auta u kojem je Vukotić ubijen.

Turska policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen - te su tako iscrtavajući trasu motocikla i utvrdili da je na dan incidenta Vukotića pratilo vozilo.

Prema saznanjima policije, motorom je upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, kao i Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

- Policijski timovi su otkrili da su E. E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, pratili četiri meseca Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru - navode turski mediji.

Podsećaju i da je istragom utvrđeno da su navodni vođa organizacije "kavač" Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na ubistvu Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna,

Emircan Sumer, Iakup Dogan, AS, AI, MP, NA, EC, E.C. i C.C. je priveden.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu.

Crna Gora će tražiti izručenje Živkovića i Perunovića

Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci - potvrđeno je za Portal RTCG iz Ministarstva pravde.

- Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i osuđenih, tražiti izručenje osoba koje se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih osoba (u državama gde se nalaze) vode krivični postupci - kazali su iz Ministarstva pravde.

Protiv Perunovića i Živkovića podignuta je optužnica jer su, kao članovi kriminalne organizacije Slobodana Kašćelana i njegove grupe, ubili Nikolu Stanišića na podmukao i svirep način.

Tužilaštvo tvrdi da je ova trinaestočlana grupa pratila kretanje i navike Stanišića pet dana pre nego je otet a potom i ubijen u noći između 2. i 3. avgusta 2020. godine.

Video: Pogledajte snimak privođenja Srbina osumnjičenog za ubistvo Crnogorca na Pagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA