Komšije napadača iz Rusije tvrde da je uvek nosio crnu kapuljaču i da je stalno bio sam: U školi ubio 17 osoba

Kako je navedeno, među poginulima je 11 dece i šest odraslih

  • 0
Rusija, škola, pucnjava

Foto: Tanjug/AP

Komšije Atrema Kazanceva, koji je juče u školi u ruskom gradu Iževsku ubio 17 osoba, među kojima 11 dece, kažu da je uvek nosio crnu duksericu i da im se nikada nije javljao kada se sretnu.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev, ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao.

Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

Napadač je bio obučen u crno, sa crvenim kukastim krstom na majici, bio je naoružan sa dva ručno adaptirana pištolja za ispaljivanje bojeve municije i kod sebe je imao ukupno 10 okvira municije kalibra 9 milimetara na kojima je crvenom bojom ispisano "mržnja", saopštila je pres služba odeljenja Nacionalne garde regiona Udmurt, prenosi TASS.

Artemove komšije kažu za agenciju RIA da ga ne poznaju dobro i da im se nikada nije javljao.

- Uvek je nosio crnu duksericu sa kapuljačom, nikada nam u prolazu nije rekao zdravo. Uvek je bio vrlo rezervisan. Živeo je sa majkom i bakom. Nisu živeli u teškim uslovima - kaže komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Drugi komšija, takođe tvrdi da je Artem uvek nosio crnu duksericu sa kapuljačom, čak i po toplom vremenu.

- Uvek je kada prolazi pored nekog spuštao glavu tako da mu se ne vidi lice. U kući je živelo njih troje. Znam da mu se majka zove Ala. Nikada ga nisam video sa nekom devojkom ili drugovima. Uvek je bio sam - kaže komšija za agenciju RIA.

Video: Ruska policija objavila snimak ubijenog pucača iz škole: Telo u krvi na podu učionice, okolo šaržeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA