Predstavljen monogoram kralja Čarlsa Trećeg

Ovaj monogram, koji će se smatrati i vizuelnim identitetom nove vladavine, zameniće nekadašnju oznaku E II R koja je bila simbol za nedavno preminulu kraljicu Elizabetu II

  • 1
Monogram kralj Čarls Foto: Buckingham Palace/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bakingemska palata predstavila je monogram kralja Čarlsa Trećeg koji će se koristiti u državnim institucijama, na službenim dokumentima ali i poštanskim sandučićima.

Monogram je lično odabirao novi kralj među više uzoraka koje je napravio Koledž za oružje, prenosi BBC.

Monogram predstavlja kombinaciju inicijala "C" i "R" kao početno slovo za "Rex" što je latinska oznaka za vladara, uz rimski broj III jer je reč o trećem kralju Čarlsu.

Ovaj monogram, koji će se smatrati i vizuelnim identitetom nove vladavine, zameniće nekadašnju oznaku E II R koja je bila simbol za nedavno preminulu kraljicu Elizabetu II.

Istovremeno je danas Centralna banka Engleske najavila da će novčanice od polimera sa likom kralja Čarlsa III biti predstavljene do kraja godine, dok će banknote na kojima je slika nedavno preminule kraljice Elizabete II i dalje biti u opticaju.

Primena monograma novog britanskog monarha počinje uoči isteka perioda žalosti. a prva upotreba biće već danas u Bakingemskoj palati prilikom pisanja pisama.

Monogram će imati širu primenu, a biće vidljiv na uniformama, zvaničnim institucijama, a postoji posebna verzija monograma za Škotsku, koja sadrži škotsku krunu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA