≫ 

Trudo saopštio da će Kanada uvesti nove sankcije Moskvi zbog "lažnog referenduma"

On je rekao da Kanada nikada neće priznati rezultate tih referenduma ili pokušaja nelegalne aneksije ukrajinskih teritorija od strane Rusije

  • 20
Justin Trudeau, Džastin Trudo Foto: Tanjug/AP

Kanadski premijer Džastin Trudo saopštio je da će njegova zemlja uvesti dodatne sankcije Rusiji, kao odgovor na "lažne referendume", održane na ukrajinskim teritorijama pod kontrolom Moskve.

On je rekao da Kanada nikada neće priznati rezultate tih referenduma ili pokušaja nelegalne aneksije ukrajinskih teritorija od strane Rusije, prenosi Rojters.

Trudo je napomenuo da Kanada aktivno sarađuje s međunarodnim partnerima i saveznicima i da zemlja namerava da uvede nove sankcije osobama i subjektima koji su učestvovali u ovom poslednjem pokušaju narušavanja ukrajinskog državnog suvereniteta i onima koji su odgovorni za ratna stradanja u Ukrajini.

- Nameravamo da uvedemo nove sankcije protiv osoba i subjekata koji su saučesnici u ovom najnovijem pokušaju podrivanja principa državnog suvereniteta i koji dele odgovornost za aktuelno besmisleno krvoproliće širom Ukrajine“, naveo je Trudo u saopštenju.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu", navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. septembar 2022 | 08:51

    STA JE SA SRBIJOM -KOSOVOM -NATO DRZAVOM ??????!!!!!!????? DOKLE CE TRAJATI NATO OKUPACIJA SRBIJE????!!!!

  • Gaga

    28. septembar 2022 | 08:51

    Koliko je Putina briga za njihove sankcije ,bolje nazvati koprcanje u nemoci, pokazuje svaki dan.Radi sta je planirao a ove marionete mogu samo da pricaju,pricaju u nedogled.Jedino to i mogu .Psi laju karavani prolaze.

  • Aca

    28. septembar 2022 | 08:40

    Pozdravi senilnog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA