≫ 

Ijan ponovo ojačao u uragan, ide ka obali Južne Karoline: Ima žrtava u katastrofalnom nevremenu

Izuzetno opasni uslovi koje je Ijan izazvao - uključujući katastrofalne poplave i olujne udare opasne po život - nastaviće se kako se oluja kreće prema Džordžiji i Južnoj Karolini

  • 0
Uragan Ijan

Foto: Tanjug/AP

Oluja Ijan ponovo je ojačala u uragan, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane, a predviđa se da će se danas približiti obali Južne Karoline.

Ijan je oko 540 kilometara jugozapadno od Kejp Fira u Severnoj Karolini i kreće se maksimalnom brzinom od 120 kilometara na čas, javlja Rojters.

Ijan bi mogao da ojača pre nego što stigne do kopna, a predviđa se da će brzo oslabiti nad jugoistočnim delom Sjedinjenih Država.

Uragan Ijan ostavio je za sobom žrtve, potvrdio je guverner ove savezne države, ne želeći da kaže koliko je tačno ljudskih života izgubljeno

Do sada je prijavljeno da je najmanje 19 ljudi poginulo u oluji, prenosi CNN. Potraga i spasavanje su u toku u najteže pogođenim oblastima Floride.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da bi uragan Ijan mogao biti najsmrtonosniji uragan u istoriji Floride.

Govoreći u sedištu Federalne agencije za vanredne situacije, on je rekao da rani izveštaji ukazuju na značajan gubitak života.

Izuzetno opasni uslovi koje je Ijan izazvao - uključujući katastrofalne poplave i olujne udare opasne po život - nastaviće se kako se oluja kreće prema Džordžiji i Južnoj Karolini.

Video: Uragan Ijan napravio pustoš na Floridi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA