≫ 

Bajden se oglasio nakon što je Putin anektirao četiri ukrajinske teritorije

Bajden je rekao da potezi Rusije nemaju legitimitet i da će SAD nastaviti da poštuju međunarodno priznate granice Ukrajine

Džo Bajden svemirski teleskop James Webb Džejms Veb Printskrin: Youtube/The White House

Američki predsednik Džo Bajden osudio je rusku aneksiju četiri ukrajinska regiona.

- SAD posuđuju današnji lažni pokušaj Rusije da anektira suverenu ukrajinsku teritoriju. Rusija krši međunarodno pravo, gazi principe Povelje UN i pokazuje svoju mržnju prema miroljubivim nacijama - rekao je Bajden.

On je zatim dodao da potezi Rusije nemaju legitimitet i da će SAD nastaviti da poštuju međunarodno priznate granice Ukrajine.

Bajden je u izjavi nakon aneksije četiri ukrajinska regiona rekao da će SAD zajedno sa međunarodnom zajednicom osuditi poteze Ruske federacije i pozove ih na odgovornost.

Ovo je prva izjava predsednika SAD od kako je ruski predsednik Vladimir Putin zajedno sa liderima Luganska, Donjecka, Zaporožja i Hersona potpisao dokument o anekciji ta četiri regiona.

Potpisivanje je usledilo nakon Putinovog govora koji je održao pred brojnim zvaničnicima u Kremlju.

Na istoku Ukrajine u četiri oblasti od 23. do 27. septembra održani su referendumi na kojima je lokalno stanovništvo izglasalo pripajanje Rusiji.

Video: Putin zvanično pripojio četiri ukrajinske teritorije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA