Poslanici u Iranu uzvikivali "smrt Americi": Snimak obilazi svet

Uprkos sve većem broju poginulih i snažnom odgovoru snaga bezbednosti koje koriste suzavac, palice, a u nekim slučajevima i bojevu municiju, Iranci nastavljaju da protestuju

  • 7
Iranski parlament Foto: Profimedia/Morteza Nikoubazl/NurPhoto/Shutterstock Editorial

Iranski poslanici iskazali su na današnjoj sednici parlamenta vernost vrhovnom verskom vođi Islamske Republike, ajatolahu Aliju Hamneiju.

Poslanici, su na sednici parlamenta uzvikivali "Smrt Americi", "Krv u našim venama je poklon našem lideru" i "Hvala, hvala, policija", dok su se istovremeno održavali antivladini protesti širom Irana nakon smrti 22-godišnje Iranke Mahse Amini u policijskom pritvoru, javili su iranski državni mediji, a prenosi Rojters.

Hamnei nije komentarisao proteste koji su počeli na sahrani mlade Iranke 17. septembra i brzo se proširili na 31 iransku provinciju, uz učešće svih slojeva društva, uključujući etničke i verske manjine.

Uprkos sve većem broju poginulih i snažnom odgovoru snaga bezbednosti koje koriste suzavac, palice, a u nekim slučajevima i bojevu municiju, Iranci nastavljaju da protestuju.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama mogu se videti demonstranti koji su danas protestovali u nekoliko gradova kao što su Kermanšah, Širaz i Mašhad i uzvikivali: "Nezavisnost, sloboda, smrt Hamneiju".

Tokom poslednje dve nedelje hiljade Iranaca protestovalo je na ulicama iranskih gradova zbog smrti Mahse Amini koju je pritvorila policija za moral u glavnom gradu Teherana jer navodno nije propisno nosila obavezni hidžab.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA