≫ 

Makron razgovarao sa Zelenskim, poručio mu da će raditi na novim sankcijama Rusiji

Kako navodi francuska televizija, Makron je tokom razgovora snažno osudio "nelegitimne aneksije" četiri ukrajinska regiona

  • 10
Vladimir Putin, Emanuel Makron, Volodimir Zelenski Foto-montaža: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i poručio mu da će raditi sa partnerima iz EU na novim sankcijama Rusiji, javlja BFM pozivajući se na Jelisejsku palatu, a prenosi Tanjug. 

Kako navodi francuska televizija, Makron je tokom razgovora snažno osudio "nelegitimne aneksije" četiri ukrajinska regiona.

On je obećao da će Pariz pomoći Ukrajini da u potpunosti obnovi suverenitet i teritorijalni integritet, prenosi TAS S.

Makron se založio za povlačenje ruskih snaga iz nuklearne elektrane Zaporožje i osudio privođenje generalnog direktora nuklearne elektrane Igora Murašova.

Ukrajinska državna atomska agencija Energoatom ranije je saopštila da su ruske snage u petak privele Murašova na putu od nukelarke Zaporožje do Energodara i odvele ga u nepoznatom pravcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petlovi

    2. oktobar 2022 | 20:40

    Ovaj je najveci licemer kako kazu Vranjanci ,,Petlovi Lazovi,, lisica mu nije ravna svakom ce da se zavlaci u pantalone da vidi sta ima u njima a onda kroz nogavicu pobegne i onda otvara labrnju i laje kao moj bernandinac pa nezna da stane dok se ne zagrcne e takav je i Kuspen bio isto i na kraju trazio da nas bombarduju, a Mi negujemo njihove spomenike. To treba sve srusiti.

  • Vanja

    2. oktobar 2022 | 21:37

    Makron iliti lelemud. Poltron. Francuska pudla.

  • Nikola

    2. oktobar 2022 | 21:39

    Hahaha..jao koja su g…. ovi francuzi,pa to je strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA