Objavljen nov portret kraljevske porodice

Na slici su kralj Čarls III, kraljica supruga Kamila, princ i priceza od Velsa.

  • 2
Kamila, kralj Čarls, princ Vilijam i princeza Kejt Midlton od Velsa, portret kraljevske porodice

Foto: Profimedia/BACKGRID/Backgrid UK

Bakingemska palata objavila je nov zvaničan portret kraljevske porodice, a na slici su kralj Čarls III, kraljica supruga Kamila, princ i priceza od Velsa.

Novi portret na kojem su četvoro pripadnika kraljevske porodice odeveni u crnu odeću, snimljen je u Bakingemskoj palati noć uoči sahrane kraljice Elizabete II 18. septembra. Te većeri oni su ugostili svetske lidere koji su doputovali u London na sahranu kraljice i priredili im prijem, prenosi magazin People.

Čarls (73) zvanično je proglašen monarhom Ujedinjenog Kraljevstva 10. septembra, a njegova žena Kamila postala je kraljica supruga.

On je svog starijeg sina Vilijem i njegovu suprugu Kejt proglasio princem i princezom od Velsa. Prinčevski par otputovao je, u skladu sa svojim novim titualam, u Vels čim su im to prilke dozvolile, odnosno kada je okonačn period žalosti.

Prošlog meseca objavljen je i prvi portret novog monarha na kojem kralj sedi za radnim stolom u Bakingemskoj palati, tri dana nakon kraljičine smrti. Na slici, koja podsecća na fotografije kraljice Elizabete, kralj Čarls čita dokumenta lidera iz sveta.

U pozadini slike nalazi se crnobela fotografija njegovih roditelja, kraljice i princa Filipa.

Video: Prvo obraćanje monarha parlamentu, poslanici pevali Bože, čuvaj kralja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA